Бившият полузащитник на Байерн Мюнхен Михаел Балак заяви, че забележителен

...
Бившият полузащитник на Байерн Мюнхен Михаел Балак заяви, че забележителен
Коментари Харесай

Михаел Балак: Унион може да спечели Бундеслигата

Бившият полузащитник на Байерн Мюнхен Михаел Балак съобщи, че незабравим успех с купата от Бундеслигата за Унион Берлин не трябва да бъде изключван като опция.

Говорейки за немското списание Sportbild, Балак приказва за престоя си в Кайзерслаутерн през 1997-98, който ликува със сребърната салатиера в годината, в която завоюва промоция във висшия футболен ешелон. Той игра за Кайзерслаутерн, преди да се причисли към Байерн Мюнхен, а след това в Байер Леверкузен и Челси.

„ Мечтите са разрешени. Защо не? Преживях това с Кайзерслаутерн през 1998 година, когато станахме първенци след извоюваната промоция. Валиден е образецът и с Лестър, който изненадващо победи във Висшата лига на Англия през 2016 година “, показа той.

Унион сега окупира върха след седем кръга и единственият тим без загуба в Бундеслигата от началото на акцията.

В едвам четвъртия си сезон в елита на Германия, столичани имат 17 от 21 вероятни точки до тук през сезона, в това число тъждество 1:1 с настоящия първенец Байерн. Унион приключи 11-и в първата си акция след извоюваната промоция, преди да остане надлежно седми и пети в идващите два сезона.

„ Те направиха доста положителни сезони и се възползваха от опциите си, като всякога се подобряваха “, сподели още Балак.

Бившият немски национал, който е печелил шампионските трофеи и с Челси и Байерн, е на мнение, че инерцията на Унион може да го води до малко предстоящ успех.

„ Може да попаднеш в серия, която да те води до непредвидени места в класирането. Такива бяха случаите с нас (Кайзерслаутерн) по това време и с Лестър “, добави той.

Балак похвали и швейцарския ментор на Унион Урс Фишер.

„ Топ треньор. Унион и Фишер си пасват съвършено “, счита той.

В момента намиращ се във Втора Бундеслига, Кайзерслаутерн остава единственият тим, печелил купата, в която е бил промотиран до висшия футболен ешелон на Германия.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР