Бившият полузащитник на Арсенал, Барселона и Сеск Фабрегас никога не

...
Бившият полузащитник на Арсенал, Барселона и Сеск Фабрегас никога не
Коментари Харесай

Как Фабрегас "стана по-пъргав" от бързаците Педро и Вилиан... чрез акъл?

Бившият полузащитник на Арсенал, Барселона и Сеск Фабрегас в никакъв случай не е разполагал с бързината като свое най-силно оръжие. Към момента халфът е на 34 години и играе в Лига 1 за Монако, а както постоянно разчита най-вече на разсъдък и уменията си при подаванията.
Не е инцидентен фактът, че е печелил два пъти Висшата лига, един път Ла Лига, международното състезание и на два пъти европейското. Той е употребен на разнообразни позиции в полузащитата през годините в другите тимове, като в Барселона е играл и като подправена девятка.
Преди няколко години направи усещане едно упражнение от тренировката на Челси, в което участваха точно Фабрегас, както и неговите съотборници Педро и Вилиан. Излишно е да се прецизира, че и двамата разполагат с много по-сериозна скорост от Сеск.
Упражнението изискваше от играчите да съберат конусите в техния цвят (Фабрегас - жълт, Вилиан - наследник, Педро - червен). Фабрегас обаче го стори по подобен ред, че не се наложи да върша някаква внезапна промяна на посоката при оставянето, с което завоюва време и в последна сметка финишира първи. Можете да видите фрагментите по-долу в материала.
През кариерата си полузащитникът е работил с някои от най-големите треньори в актуалния футбол. Самият .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР