Бившият полицай от Минеаполис Дерек Шовин пледира вчера виновен по

...
Бившият полицай от Минеаполис Дерек Шовин пледира вчера виновен по
Коментари Харесай

Полицаят, задушил при арест чернокожия Джордж Флойд, се приз...

Бившият служител на реда от Минеаполис Дерек Шовин пледира през вчерашния ден " отговорен " по обвиняване за нарушение на гражданските права на Джордж Флойд. Той призна за пръв път, че не е отместил коляното си от врата на Флойд, даже откакто арестантът е изгубил схващане, съобщи Асошиейтед прес.

Шовин, който е бял, бе приет напролет за отговорен по повдигнати от щата обвинявания, включително в ликвидиране, поради гибелта на чернокожия Флойд. Той бе наказан на 22 години и половина затвор.

Вчера Шовин се яви на дело по федерални обвинявания. Той бе облечен с оранжева затворническа униформа и откакто пледира " отговорен ", бе отведен от правосъдната зала с белезници.

Прокуратурата желае 25 години затвор за Шовин по федералните обвинявания.

Смъртта на 46-годишният Джордж Флойд по време на арест през май 2020 година беше снимана на видео, което провокира отвращение в целия свят и най-голямото протестно придвижване в Съединени американски щати от десетилетия. На видеото се вижда по какъв начин Шовин притиска с коляно врата на Флойд в продължение на повече от 9 минути.

Свързани вести Град в Съединени американски щати дава 10 млн. $ обезщетение за негър, погубен от служител на реда Новото ликвидиране на негър от полицията взриви Минеаполис
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР