Бившият пилот във Формула 1 Даниил Квят ще се състезава

...
Бившият пилот във Формула 1 Даниил Квят ще се състезава
Коментари Харесай

Дани Квят подписа с Ламборгини и стана съотборник с Грожан

Бившият водач във Формула 1 Даниил Квят ще се състезава за тима на Ламборгини в Hypercar класа на Световния шампионат за устойчивост когато италианаската марка направи своя дебют в сериите следващата година.

Руснакът, който сега се състезава с италиански лиценз, е вторият някогашен водач от Формула 1, който подписва с Ламборгини, откакто по-рано това стори и Ромен Грожан. Заедно с двамата част от програмата на Ламборгини в WEC ще бъдат още Мирко Бортолоти и Андреа Калдарели.
 Грожан поема към Льо Ман с Ламборгини Грожан поема към Льо Ман с Ламборгини
Привличането на Квят в редиците на Ламборгини бе разумно, защото през тази година той кара за отбора на Према в клас LMP2 дружно с Бортолоти и Дориан Пин. Отборът на Према е благосъстоятелност на DC Racing Solutions, който пък е един от техническите сътрудници на Ламборгини в създаването на техния LMDh първообраз, с който с изключение на в WEC те ще се състезават още и в Американския шампионат за спортни коли (IMSA).

„ Ламборгини е добре позната италианска марка, със страхотна история в света на автомобилизма. Аз съм израснал в Италия и това е спомагателен мотив за горделивост за мен “, съобщи Квят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР