Бившият първи съветник на британския премиер Доминик Къмингс заяви, че

...
Бившият първи съветник на британския премиер Доминик Къмингс заяви, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън е знаел за партито по време на локдаун, твърдят два източника

Бившият първи консултант на английския министър председател Доминик Къмингс съобщи, че Борис Джонсън е знаел авансово за празненството с питиета по време на първия локдаун и се е съгласил то да се състои. Това изказване на Къмингс е доказано от втори източник пред " Скай нюз ".

В обновена версия на своя блог Доминик Къмингс споделя, че е изразил угриженост във връзка на събирането в градината на " Даунинг стрийт " през май 2020 година директно пред премиера и е подготвен да го удостовери под клетва. " Премиерът бе осведомен за поканите, знаеше, че това е празненство с питиета и той излъга в Народното събрание ", написа Къмингс.

Изпратената покана за празненството с предложение всеки да донесе питиета от основния частен секретар на Борис Джонсън - Мартин Рейнолдс - стана публично притежание, като породи яд и докара до апели за оставка на премиера, в това число от депутати от неговата Консервативна партия. Ако се потвърди, че Джонсън е знаел авансово за събирането и е лъгал в Народното събрание, че е считал, че това е " работна среща ", той ще изпадне в още по-трудна позиция да остане на поста си.

Втори източник е удостоверил пред политическия редактор на " Скай нюз " Бет Ригби казаното от Къмингс, че министър председателят е бил предизвестен.

От " Даунинг стрийт " не престават да отхвърлят, че Джонсън е знаел за събирането. Къмингс напусна " Даунинг стрийт " на 10 ноември 2020 година и от този момент е постоянен критик на Джонсън.

Не е известно какъв брой депутати на торите са изпратили писма до " Комитет 1922 " с искане за избор на съмнение в премиера. Според " Дейли телеграф " те са към 20, само че с цел да се стигне до подобен избор са нужни 54 писма.

Междувременно продължава следствието на държавния чиновник Сю Грей на празненствата на " Даунинг стрийт ". Очакваше се резултатите от него да станат известни тази седмица, само че към този момент има подозрения, че това е по-вероятно да се случи идната седмица предвид на непрекъснато постъпващите нови разкрития.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР