Бившият олимпийски шампион Мо Фара разкри в статия, публикувана в

...
Бившият олимпийски шампион Мо Фара разкри в статия, публикувана в
Коментари Харесай

Мо Фара разкри истинската си идентичност

Бившият олимпийски първенец Мо Фара разкри в публикация, оповестена в понеделник, че е бил заведен във Англия нелегално под името на друго дете, с цел да работи като домакински лакей. Фара показа пред BBC, че получил името Мохамед Фара от жена, която го отвела в Обединеното Кралство от източноафриканската страна Джибути на деветгодишна възраст. 39-годишната легенда в дългите дистанции, чийто татко бил погубен в Сомалия, когато бил едвам на четири години, разкри, че същинското му име е Хюсеин Абди Кахин, и съобщи, че е трябвало да се грижи за децата на друго семейство във Англия .
Фара е бил изпратен на девет години във Англия, с цел да работи като домакински лакей.
„ Истината е, че не съм този, който си мислите, че съм. Повечето хора ме познават като Мо Фара, само че това не е моето същинско име или действителността. Истинската история е, че съм роден в Сомалиланд, северно от Сомалия, като Хюсеин Абди Кахин. Независимо от това, което съм казвал в предишното, родителите ми в никакъв случай не са живели във Англия. Когато бях на четири, татко ми беше погубен в революция, като семейство бяхме раздрани. Бях обособен от майка ми и бях доведен във Англия нелегално под името на друго дете, което се споделяше Мохамед Фара “, сподели той като част от документалния филм, който ще бъде излъчен в сряда.

Фара, който се трансформира в първия английски лекоатлет, печелил четири олимпийски златни медала, добави, че децата му са го стимулирали да каже истината за предишното си . „ Държах това в себе си толкоз дълго време – мъчно е, тъй като не искаш да се изправиш против него и постоянно децата ми ми задават въпроси, „ Тате, по какъв начин по този начин? “ И постоянно имаш отговор за всичко, само че нямаш отговор за това. Това е главната причина заради която описвам историята си, тъй като желая да се усещам обикновено, а не като че ли съм се хванал за нещо “, добави той.

Фара разкрил истината на учителя си по физическо образование Алан Уоткинсън и живял при майката на приятеля си Кинси, която се грижела безпрекусловно за него и той останал при нея седем години. Именно Уоткинсън кандидатствал за английско поданство на Фара, което описал като „ дълъг развой “ и на 25 юли, 2000, легендата в дългите дистанции бил към този момент английски жител. Фара, който кръстил сина си Хюсеин на своето същинско име, добави : „ Често си мисля за другия Мо Фара, момчето, чието място взех в самолета, и в действителност се надявам, че е добре. Където и да е, аз нося неговото име и това може да докара до проблеми за мен и моето семейство. Важното за мен е да бъда почтен с това, което се е случило преди “, приключи британецът. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР