Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Андре Агаси

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Андре Агаси
Коментари Харесай

Агаси официално влиза в щаба на Григор Димитров

Бившият номер 1 в международната класация по тенис Андре Агаси влиза в треньорския щаб на най-хубавия български състезател Григор Димитров, оповестява.tennisnow.com.

Легендата на американския тенис, който има 8 трофеи от Големия шлем, дойде в Париж, където ще оказва помощ в подготовката на Димитров за последния за годината шампионат от сериите " Мастърс " през тази седмица.

Детайли за съглашението сред двамата към момента не са оповестени, като " Екип " оповестява, че Агаси по всяка възможност ще бъде консултант на Димитров.

Американецът през вчерашния ден изгледа 2-часовата сесия на хасковлията под управлението на Дани Валверду, който е персонален ментор на хасковлията от повече от две години, като тримата разясниха някои аспекти от играта на българина, като Агаси обърна изключително внимание върху ударите на хасковлията от бекхенд.

Димитров най-вероятно търси смяна, откакто 2018-а година не беше добра за него. Той записа единствено 23 победи в 41 мача и доближи до едвам един край в Ротердам през февруари, а в последните си 10 шампионата хасковлията има единствено едно класиране за четвъртфинал.

Българинът на съумя да надгради след сполучливата акция през 2017 година, в която той завоюва четири трофея, в това число и финалния шампионат на АТП в Лондон и се изкачи до третото място в международната класация.

Димитров, който сега е десети в света, започва непосредствено от втория кръг на сингъл в Париж против спечелилия от мача сред Стийв Джонсън (САЩ) и Роберто Баутиста Агут (Испания).

Агаси пък за последно работи със сръбската звезда Новак Джокович до март тази година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР