Бившият национал на Холандия и легенда на Рейнджърс - Фернандо

...
Бившият национал на Холандия и легенда на Рейнджърс - Фернандо
Коментари Харесай

Отиде си! Приключиха мъките на 43-годишния бивш футболен национал, който очакваше смъртта си

 Бившият национал на Холандия и легенда на Рейнджърс - Фернандо Риксен, умря на 43 години. Той страдаше от Амиотрофична латерална склероза и в продължение на 6 години живееше в страдания, откакто завърши спортна кариера през 2013 година, написа Блиц.

``
реклама

Болестта се среща рядко и визира главно хора над 60-годишна възраст, само че има и случаи на младежи с тежката диагноза.



Риксен се беше примирил и очакваше да почине. През юни лекарите му бяха съобщили, че му остава още един месец живот. Бившият защитник прие неприятната вест мъжки и предложения всички свои някогашни съотборници да се сбогуват. " Здравейте, положението ми се утежнява. На 28 юни ще е последната ми нощ и желая да я направя незабравима. Чувствам се все по-уморен и ме е гняв, че се разболях. Но не ме е боязън от гибелта ", написа тогава някогашният съотборник на Клуйверт, Ван Нистелрой, Зеедорф, Стам и компания.

 

" С надълбоко огорчение разгласяваме, че Фернандо Риксен умря тази заран след дълга борба с неврологично заболяване ", написаха от Рейнджърс, съобщавайки новината за кончината на някогашния десен бранител.

От Рейнджърс прибавиха, че Риксен е спечелил редица титли за шестте си сезона на " Айброкс ".  " Мислите ни са със брачната половинка му Вероника, щерка му Изабела и всичките му другари и близки ", пишат още шотландците.

Риксен е част от " сините " от " Айброкс " в интервала 2000-2006 година Записва близо 200 мача с 13 гола. Печели две трофеи на Шотландия, две купи на страната и три купи на Лигата на Шотландия. През 2005 година печели премията за най-хубав състезател на годината в Шотландия.

Десният защитник има 12 мача с националната фланелка на Холандия.

Кариерата на Риксен стартира във Фортуна Ситард, след което той минава в АЗ Алкмаар, откъдето отива в шотландския гранд. Холандецът е играл още за Зенит (Санкт Петербург), с чийто екип печели Купата и Суперкупата на УЕФА, а за последно играе в родния си Фортуна.

От Зенит също уважиха паметта му със известие в формалните си канали в обществените мрежи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Пешо от Виница (преди 7 секунди) Рейтинг: 26931 | Одобрение: 12306 "Бившият защитник прие неприятната вест мъжки и предложения всички свои някогашни съотборници да се сбогуват. "Здравейте, положението ми се утежнява. На 28 юни ще е последната ми нощ и желая да я направя незабравима "- Тази вест ме кара да се замисля за какъв брой е къс човешкият живот, а какъв брой безразсъдно го пропиляваме в дребнавости, заяждания, злословия, в обмисляне на дребни отмъщения които не са в изгода никому....Почивай в мир,непознати дребосъче! Твоето мъжко държане ме накара да се замисля и  това е нещо доста,което направи за мен...... Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР