Бившият национал на България и нападател на Ювентус - Валери

...
Бившият национал на България и нападател на Ювентус - Валери
Коментари Харесай

Божинов: Проблемът на Ювентус не е Алегри

Бившият национал на България и нападател на Ювентус - Валери Божинов, даде изявление за " Tuttomercatoweb ", в което разяснява настоящата обстановка при " бианконерите ". Той приказва за старши треньора Масимилиано Алегри, както и за две от звездите на " Старата госпожа " - Душан Влахович и Федерико Киеза.

" Със сигурност почитателите чакат повече. Сезонът стартира добре, никой не очакваше този спад в резултатите. Алегри пуска млади футболисти да играят. Отборът е мощен. Интер има по-балансиран тим, само че историята споделя, че Ювентус постоянно би трябвало да се бори за победа ", стартира Божинов.

" Хубаво е Юве да стигне до Шампионска лига, само че ДНК-то на клуба е да се бори за Скудетото. Може да се види раздразнителност в играчите. Следващата година съставът ще е по-конкурентоспособен. Интер е доста по-силен, има повече опит, само че съм сигурен, че " бианконерите " ще се борят за Скудетото през сезон 2024/25 ", добави Божигол.

" Уважавам Алегри. Вярвам, че играчите са щастливи с него. Хората не са удовлетворени, само че един треньор зависи от играчите. Един треньор зависи от състава си. Да се каже, че казусът е Алегри, би било полуда. Вината не е негова, нито на играчите. Отнема време да се създадат корекции ", показа още българинът.

" Познавам Влахович. Беше млад, когато играх с него. Има доста мощен темперамент. Наясно е с опциите си, само че го виждам малко нервозен. Със сигурност желае да вкарва повече голове и да печели, само че би трябвало да пораства. Трябва да остане спокоен и да работи, би трябвало да покаже гнева си пред вратата и да разбие всичко. Всички погледи са вперени в него и би трябвало да е за образец, да е с чиста глава. Има потребност от поддръжка ", съобщи Валери Божинов.

" Винаги съм казвал, че Киеза е фундаментален, невероятен състезател и го боготворя. Имаше доста сериозна травма и ще му би трябвало време, с цел да върне равнището си. Не знам дали има проблем, само че в случай че бях в Ювентус, щях да го задържа. Той може да направи разликата ", продължи Божинов.

Валери Божинов приказва и за кончината на спортния шеф на различен от някогашните си тимове Фиорентина - Джо Бароне: " Играх там и съм обвързван с Флоренция. Съболезнования за фамилията му. Това е загуба за футбола, освен за Италия и Фиорентина. Беше доста значим човек. Не го познавах персонално, само че са ми казвали, че е бил невероятен човек. Бях шокиран, само че в този момент той ни гледа от високо и продължава да поддържа своя клуб. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР