Бившият национал Благой Георгиев разкри пред Sportal.bg, че смята да

...
Бившият национал Благой Георгиев разкри пред Sportal.bg, че смята да
Коментари Харесай

Благо Георгиев: Имам оферта от клуб от efbet Лига, връщам се на терена

Бившият национал Благой Георгиев разкри пред Sportal.bg , че счита да се завърне в игра. 37-годишният атакуващ халф има оферта от българския хайлайф, а също по този начин от Русия. Засега Благо не е решил къде ще възобнови кариерата си, само че е решен да го направи. За последно той игра в съветския Оренбург през 2017 година. Ето какво показа някогашната звезда на Славия, Алавес, Цървена звезда и съветската Премиер лига пред нашата медия:

- Здравей и честита рожба! Да ти е жив и здрав!
- Здравей и благодаря! Това е най-хубавото нещо в живота. Всеки, който е родител, знае защо приказвам. Чувството е ужасно, същински празник! Ще се веселя, несъмнено, в случай че някой от синовете ми ме наследи на терена, само че аз не съм от родителите, които управляват живота на децата си. Всеки има право да взема решение самичък какъв желае да стане.

- Следиш ли футболната обстановка у нас?
- Да, проследявам я. Като не съм деен футболист, ми остава много време и проследявам много мачове - в България, Англия и така нататък На никой професионален състезател не му е елементарно да каже " стоп ". Освен това, когато виждам какво е ситуацията, си споделям, че имам още какво да дам на футбола. Имам три предложения и до две-три седмици ще получа изясненост към бъдещето. Смятам да се завърна на терена и това не е смешка. Едната оферта е от българския хайлайф, само че към този момент не желая да загатвам името на тима. Другите две оферти са от Русия.

- Виждаме, че бележиш 4 гола за Министерство на финансите, във форма си.
- Ха-ха, това беше на дребни малки врати. Забавлявам се с другари. Но другояче, да, подкрепям съществено форма - всеки ден упражнявам. Имам потребност от подготовка месец-два и ще съм изцяло подготвен да се върна на футболния терен. Както споделих, има оферти, вървят диалози и мисля, че имам още какво да покажа.

- Идва дуел с Англия. Дай прогноза за него.
- В националния тим на Англия са някои от най-хубавите футболисти в света, само че пък за какво да не ги бием един път и ние. Всичко става. Кой очакваше, че през 1994 година ще стигнем до медалите. Приятел съм с Краси Балъков, знам какъв брой му е мъчно. Трябва да имаш и фрагменти, с които да работиш, не става единствено с готовност. Проблемът са ни фрагментите. Всички приказват, че би трябвало да се работи в школите, че би трябвало да се стартира от детско-юношеския футбол, само че никой нищо не прави година след година, по тази причина сме на това състояние. Така или другояче аз обичам извънредно доста националния тим и съм му огромен почитател, поисквам триумф!

- Снощи гледа ли мача на Лудогорец в Лига Европа?
- Да, играят доста добре и справедливо печелят точки. Бях на посетители на Ангел Петричев преди към месец и видях базата и стадиона, които са създали в Разград. Тези хора работят, влагат пари и разумно берат плодовете на своя труд. Базата им е нещо извънземно, неповторимо. Няма по какъв начин при тези вложения във футбола и при този метод на работа, да не постигнеш сходни резултати. Напълно справедливо този тим е хегемон в България, другите са доста обратно по отношение на тях.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР