Бившият нападател на Барселона Боян Къркич прекрати състезателната си кариера

...
Бившият нападател на Барселона Боян Къркич прекрати състезателната си кариера
Коментари Харесай

32-годишният Боян Къркич официално обяви края на футболната си кариера

Бившият нападател на Барселона Боян Къркич приключи спортната си кариера на 32-годишна възраст.

Играчът прекара последните две години във Висел Кобе, само че беше без клуб, откогато напусна японския тим през януари.

Къркич разкри новината на особено събитие през днешния ден, проведено от Барселона на стадион " Камп Ноу ".

" Тези решения не са лесни. 12 години съм надалеч от вкъщи и се усещам осъществен професионално. Искам да се насладя на идващия стадий от живота си по-близо до фамилията си. Причината не е физически проблем. Имах три травми, само че се възвърнах. Това е чувство, това е действителността. Сега съм по-развълнуван да върша други неща, в сравнение с да продължа да играя футбол. Благодарен съм за всичко, което претърпях. Играл съм за Барселона, играл съм със страхотни играчи, печелил съм титли и съм играл в други лиги. Но съм подготвен да стартира нови неща в този момент ", сподели Къркич.

Футболистът изигра 400 мача за девет клуба, отбелязвайки 93 гола. Той стартира кариерата си в Барса, като вкара 900 гола в детско-юношеските обединения и бе разгласен за новия Меси. Дебютира за първия състав на 17 години през 2007 година и за четири сезона вкара 41 гола в 163 мача.

След интервали в Рома и чартърен в Милан и Аякс, той се причисли към Стоук Сити с непрекъснат контракт през 2014 година. и по-късно продължи да играе за немския Майнц, преди да се завърне в Испания с Алавес. Играл е още в Монреал, преди да се причисли към Висел Кобе през 2021 година, където игра дружно с някогашния си съотборник в Барса Андрес Иниеста.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР