Бивш началник на полицията в Ню Йорк, който ръководи разследването за убийствата на Гилго Бийч, арестуван за предполагаемо подканване на секс в парка на Лонг Айлънд

...
Бившият началник на полицията в окръг Съфолк Джеймс Бърк, за
Коментари Харесай

Бившият началник на полицията в окръг Съфолк Джеймс Бърк, за когото служители твърдят, че е провалил продължилото повече от десетилетие разследване на плажа Гилго случай на убийство в Лонг Айлънд, беше арестуван във вторник сутринта.

На пресконференция полицейският комисар в Съфолк Родни К. Харисън разкри, че Бърк, осъден престъпник, преследван от федералния съд за побой над заподозрян с белезници и прикриването му , наскоро беше арестуван по множество обвинения в сексуално поведение. След като властите получиха "многобройни оплаквания" за хора, които искат секс в Мемориалния парк на ветераните от Виетнам в окръг Съфолк във Фармингвил, Ню Йорк, отделът за целенасочено реагиране на рейнджърите на окръг Съфолк проведе спецоперация.

Ангажирани рейнджъри под прикритие един човек по време на операцията в 10:15 сутринта, който "се подтикваше към сексуален годеж", каза Харисън. „Поради действията, които няма да споделям, това лице беше арестувано. Рейнджърите установиха, че замесеният извършител е идентифициран като Джеймс Бърк, бивш началник на полицейското управление на окръг Съфолк.“

58-годишният Бърк от Смиттаун, Ню Йорк, е бил обвинен в Шести район по обвинения в разобличаване на лице и публична непристойност.

Предстоят допълнителни обвинения, каза Харисън. Оттогава Бърк беше освободен, след като му беше издаден билет за явяване в съда на 11 септември, каза Таня Лопес, говорител на окръжния прокурор на Съфолк Рей Тиърни, пред Fox News Digital.

< p>Властите казаха, че Бърк се е опитал да използва статута си на бивш служител на правоприлагащите органи, за да се измъкне от ареста.

„Рейнджърът, който арестува г-н Бърк, не знаеше, че той е [Джеймс Бърк] … не отначало, не и докато не се идентифицира и каза кой е и каза: „Знаете ли кой съм аз?“ Стивън Латън, началник на рейнджърите на парка в окръг Съфолк, каза на пресконференцията във вторник.

„Той ни каза как това би било публично унижение за него и подобни“, сержант. Браян Куатрини, също от рейнджърите на парка в окръг Съфолк, добави.

Бърк, началник на полицията в окръг Съфолк от 2012 до 2015 г., ръководи отдела през бурен тригодишен период, който завърши с ареста му и признаването му за виновен федерални обвинения за побой над мъж с белезници, заподозрян в кражба на порнография, секс играчки и други артикули от SUV на неговия отдел.

Скандалът също така свали дългогодишния окръжен прокурор и топ корупцията в окръга прокурор, които бяха осъдени за подпомагане на Бърк да прикрие побоя.

Бърк подаде оставка в края на 2015 г., точно преди федералните прокурори да го обвинят в побоя и прикриването, което го постави зад решетките. Той излежа 40 месеца затвор и беше освободен през 2019 г. Изпитателният му срок изтече миналата година. Адвокатът на Бърк в предишния му случай почина миналата година, според Асошиейтед прес.

Бившият окръжен прокурор на окръг Съфолк Томас Спота, на 81 г., и шефът на антикорупционното бюро на Спота, Кристофър Макпартланд, на 57 г., са и двамата излежава петгодишни присъди затвор за манипулиране на свидетели, възпрепятстване на правосъдието и заговор.

По време на мандата си Бърк ръководи нашумялото разследване на смъртта на множество проституиращи работници, чиито останки бяха открити в района на Гилго Плаж на пуст участък от крайбрежието на Лонг Айлънд. Бърк беше критикуван за това как се справя с разследването от други служители на правоприлагащите органи, които казаха, че е блокирал сътрудничеството на своя отдел с ФБР.

Тринадесет години след намирането на първите останки, Рекс А. Хойерман е заподозрян в извърши най-малко три от убийствата и беше арестуван по-рано това лято.

Асошиейтед прес допринесе за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР