Бившият началник на митница Свиленград Тодор Караиванов бе признат за

...
Бившият началник на митница Свиленград Тодор Караиванов бе признат за
Коментари Харесай

4 г. затвор за бивш началник на свиленградската митница заради подкуп

Бившият шеф на митница Свиленград Тодор Караиванов бе приет за отговорен във взимането на рушвет в изискванията на продължавано закононарушение от състав на Хасковския областен съд. Спрямо него бе постановено наказване от 4 години " отнемане от независимост ", оповестиха от правосъдната палата.

Караиванов ще би трябвало да заплати и санкция от 5000 лв., той се лишава и от право да заема служба в държавната администрация за период от 6 години. Според обвиняването подсъдимият е изискал и приел подарък - пари в разнообразни валути в общ размер на 600 евро и 1600 лв.. Те му били дадени от двама души с букви С.Х.Х. и Х.И.Х., с цел да извърши дейности по работа и с цел да не извърши такива дейности, планувани в длъжностната му характерност като шеф на митницата.

Съдът е признал Караиванов за отговорен и по второто му повдигнато обвиняване за това, че на 28 януари 2015 година в качеството си на длъжностно лице е употребявал своето служебно състояние и въздействието си над подчинените му чиновници, с цел да набави за себе си незаконна полза - сумата от 10 000 евро. Тогава той бе и арестуван при акция на ДАНС.

От съда прецизират, че с присъдата съдът дефинира едно общо наказване за двете действия в размер на най-тежкото от тях, което би трябвало да изтърпи при първичен общ режим. Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР