Експерти: Изтичането показва, че Медоус се е „опитал да прикрие Тръмп“ — сега той е хвърлен „под автобуса“

...
Бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус каза
Коментари Харесай

Бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус каза на екипа на специалния прокурор Джак Смит, че не може да си спомни бившия президент Доналд Тръмп нарежда или дори обсъжда разсекретяване на големи части от класифицирани документи, преди да напусне Белия дом, което противоречи на многократната защита на Тръмп в случая Мар-а-Лаго, според ABC News.

Медоус каза на прокурорите, че няма спомен от това, което Тръмп описа като „постоянна заповед“, автоматично разсекретяваща документите, които е взел от Овалния кабинет, казаха множество източници пред изданието. неговата резиденция Мар-а-Лаго от Белия дом и че не е бил свидетел как самият Тръмп опакова кашоните.Той каза също, че не е знаел, че Тръмп е взел някакви правителствени записи, включително секретни документи, казаха източници пред ABC News.

Медоус също каза на екипа на Смит, че е предложил да прегледа кутиите на Тръмп и да върне официалните записи, след като Националният архив за първи път вдигна тревога през 2021 г., въпреки че Тръмп не прие предложението му, казаха източници на изданието.

Докато адвокатите на Тръмп все още не са представили аргумента, че той е разсекретил документите, които е прибрал в съда, докладваните изявления на Медоус значително подкопават твърдението на бившия президент.

Бившият вицепрезидент Майк Пенс в неделя повтори Медоус, казвайки ABC News, че той „никога не е бил уведомен за каквито и да било широкообхватни усилия за разсекретяване на документи.“

„Свидетелските показания на Медоус биха направили много трудно за Тръмп да представи защитата си за „разсекретяване“, туитира бившият федерален прокурор Ренато Мариоти. „Той беше началник на кабинета на Белия дом и е трудно да си представим, че не е знаел за действителна постоянна заповед, разсекретяваща широки групи документи.“

Джонатан Търли, професор в Юридическия факултет на университета Джордж Вашингтон , добави, че докладът „само засилва още повече случая за Смит.“

„Като началник на щаба, Медоус е най-вероятно да знае за такова намерение или действие за разсекретяване“, пише Търли, призовавайки случаят с документите "най-голямата заплаха за Тръмп."

Но някои правни експерти поставиха под въпрос източника на изтичането на информация.

"Изтичане на информация от лагера на Медоус, за да го накара да изглежда по-полезен за Смит като сътрудник, БЕЗ да се налага да се признава за виновен", пише бившият федерален прокурор Андрю Вайсман, бивш член на екипа на Боб Мюлер, предупреждавайки, че Смит "няма да хапе и ще настоява за признаване на виновен, ако иска да бъде сътрудничещ свидетел."

„Не съм сигурен какво става с Медоус, но стоенето с един крак от двете страни на оградата е изключително рисковано. Лесно е да бъдеш набучен по този начин“, съгласи се бившият федерален прокурор Елизабет де ла Вега.< /p>

ABC News също прегледа ранна чернова на пролога към книгата на Медоус, „The Chief's Chief“, която включва описание на Тръмп, който пази секретен военен план „на дивана“ в офиса си в Бедминстър, Ню Джърси в среща с призрачния писател и публицист на Медоус, но не и със самия Медоус. Препратката към документа, притежаван от Тръмп, беше изтрита преди публикуването.

Медоус призна пред следователите, че е поискал разделът да бъде променен, тъй като би бил „проблематичен“, казаха много източници пред изданието. Медоус каза на следователите, че не е обсъждал извършването на промените с Тръмп.

Тръмп беше записан да обсъжда план за война с Иран с четири заплати, за който твърди, че е изготвен от председателя на Обединените началник-щабове Марк Мили, след като се оплаква от доклад че Мили се опита да попречи на Тръмп да атакува Иран след загубата на изборите.

"Чакай малко, да видим тук. Току-що открих, не е ли невероятно?" Тръмп казва в записа. „Това напълно печели моя случай, знаете ли. Освен че е като силно поверително. Секретно. Това е секретна информация. Вижте, вижте това. Това беше направено от военните и ми беше дадено. Като президент можех да разсекретя, но сега не мога."

Искате ли ежедневен преглед на всички новини и коментари, които Salon може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

В окончателната версия на книгата на Медоус се казва, че Тръмп по време на интервюто „си спомня доклад от четири страници, напечатан лично от Мили.“

„Той съдържаше собствения план на генерала да атакува Иран, разполагайки огромен брой войски, нещо, което той призова президента Тръмп да направи повече от веднъж по време на неговото президентство“, се казва в пролога на книгата.

Но по-рано черновата, която беше променена, беше по-подробна в описанието си.

„На дивана пред бюрото на президента има доклад от четири страници, напечатан лично от Марк Мили“, се казва в черновата. „Това показва собствения план на генерала да атакува Иран, нещо, което той призова президента Тръмп да направи повече от веднъж по време на неговото президентство... Когато президентът Тръмп намери този план в старите си файлове тази сутрин, той посочи, че ако е бил в състояние за да направи това разсекретено, това вероятно ще „спечели делото му“.

Медоус каза на следователите, че той лично го е редактирал, защото не е вярвал, че Тръмп по онова време би притежавал такъв документ в него голф курорт, казаха източници пред ABC News, добавяйки, че ако го направи, ще бъде „проблематично“ и „загрижено“. адвокат по сигурността Брадли Мос, добавяйки, че „не го виждам да признае това на Смит без сделка“. първият обяснява защо изобличаващите доказателства за Тръмп не бяха в последната книга на Медоус: хвърлянето на Медоус правилно под автобуса за това изтриване.“

Прочетете повече

за Марк Медоус

< p>Марк Медоус най-после излиза на повърхността — и със сигурност изглежда, че се е обърнал на Тръмп

Една ключова фигура липсва в обвинението срещу Тръмп: ще бъде ли разкрит като MAGA „предател“?

„Много странно мълчание“: Правни експерти смятат, че „има нещо“ с Марк Медоус

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР