Бившият МВР-шеф Бойко Рашков взриви Перник. Той се кандидатира за

...
Бившият МВР-шеф Бойко Рашков взриви Перник. Той се кандидатира за
Коментари Харесай

Бойко Рашков взриви Перник. Бойкот на Кирил Петков

Бившият МВР-шеф Бойко Рашков взриви Перник. Той се кандидатира за народен представител като лидер на листата на „ Продължаваме промяната ” в миньорския град, само че се оказа, че там не го желаят даже хората от Политическа партия.

Председателят на Районната изборна комисия в Перник хвърли оставка, заяви ZaPernik.com. Игнат Стойчев, който е юрист, ръководи пернишката РИК, повдигнат от „ Продължаваме промяната “. Стойчев обаче е излязъл в отпуск и изобщо не се занимава с изборните каузи в Перник.

Само преди седмица от „ Продължаваме промяната “ се биха с другите партии, с цел да вземат председателския пост на РИК, само че незабавно по-късно се случи поврат и започнаха да бойкотират изборния развой.

Източници на уеб страницата настояват, че откакто е станало ясно, че Бойко Рашков ще е лидер на листата на Политическа партия в Перник, даже личните партийни функционери са безапелационни, че ще бойкотират вота и няма да гласоподават за него.

Официално Игнат Стойчев декларира, че не може да съчетае работата си на юрист и тази на ръководител на Районната изборна комисия, само че това е единствено проформа пояснение, споделят от партията на Кирил Петков и Асен Василев в Перник.

Игнат Стойчев е третият подред ръководител на РИК в Перник, който подава оставка. Преди него това сториха Николай Цветков, който оглавяваше Комисията за парламентарните избори на 11 юли м.г., и Георги Георгиев- ръководител на Комисията за изборите на 14 ноември м.г.

Цветков, който беше назначен за ръководител от квотата на коалиция " Демократична България обединяване ", се отхвърли от поста откакто Комисията по досиетата оповести имената на членове на районни изборни комисии, свързани с Държавна сигурност, а Георгиев, от квотата на " ИТН ", стимулира оставката си със здравословни аргументи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР