Бившият ММА боец и кандидат за президент Станислав Недков-Стъки предизвика

...
Бившият ММА боец и кандидат за президент Станислав Недков-Стъки предизвика
Коментари Харесай

Скандал в студиото на Нова телевизия, Виктор Николаев заплаши Стъки с охраната

Бившият ММА войник и претендент за президент Станислав Недков-Стъки провокира скандал, откакто нахлу в студиото на Нова телевизия, до момента в който водещият Виктор Николаев водеше диалог с представителя на държавното управление Антон Кутев.

Ядосаният началник на Федерацията по ММА размахваше документи и искаше думата, с цел да се отбрани по проблема с отпуснатите й непозволено средства. Виктор Николаев обаче го помоли да напусне студиото, защото Недков бе посетител в утринния блок на Нова телевизия директно преди Антон Кутев и към този момент изрази позицията си. Тъй като Стъки не обърна внимание на Николаев, водещият го заплаши, че ще извика защитата, която да го изведе.

Едва след тази опасност, Станислав Недков излезе от студиото.

" Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах за какво ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от нея, в сравнение с от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той ръководи, е получила над 1 млн. лева ". Това съобщи пред Нова телевизия представителят на държавното управление Антон Кутев.

" Тези 220 хиляди лева, за които приказва той, са единствено по програмата за предварителна защита на зависимостите. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хиляди лева Получавани са средства и по други стратегии ", разгласи Кутев.

По-рано самият Недков сподели, че нападките против него са почнали след издигането на кандидатурата му за президент.

" Тогава стартира и полицейската принуда. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни ", безапелационен бе някогашният ММА войник.

Той добави, че през 2017 година Българската федерация по ММА получава 31 348 лева, като това е 1,3% от общата сума по програмата. През 2018 година - 34 890лв., а през 2019г. федерацията няма финансиране. През 2020г. сумата е 39 953лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хиляди лева

" В този период са обхванати над 2500 деца, с които работят инструктори и лектори в 6 града. Те организират тренировки и лекции по ММА. В сумите влизат възнаграждения и наеми. За Федерацията не остава нищо, а всичко бива раздадено на младежите ", споделя още Недков.

За 2021 година финансирането било 118 хиляди лева или 2,3% от средствата по програмата.

" Знаем, че другарят Кутев е приключил университет по кино в Москва. Чрез един подобен скърпен скандал, той се пробва да измести фокуса на дневния ред. Най-вече този с Пламен Узунов ", съобщи претендентът за президент.

И добави, че федерацията по ММА не е била утвърдена по ред стратегии, по които е кандидатствала. Според него служебният министър на спорта се намирал в спор на ползи. Той бил министър на спорта и началник на федерация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР