Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан получи още седем години

...
Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан получи още седем години
Коментари Харесай

Имран Хан получи още седем години затвор, тъй като съпругата му „се омъжи твърде бързо за него“

Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан получи още седем години затвор в допълнение към 14-те години, произнесени в сряда.

Пакистански съд осъди някогашния професионален играч по крикет и брачната половинка му на седем години затвор по обвиняване, че бракът им през 2018 година нарушава закона, споделиха чиновници и юрист на отбраната. Присъдата следва различен случай, в който Хан и брачната половинка му Бушра Биби бяха наказани на 14 години за корупция. Това идва преди парламентарните избори на 8 февруари, на които Хан към този момент беше дисквалифициран заради присъдите си за корупция.

Адвокатът на двойката, Интисар Панджута, сподели, че присъдата е оповестена от арбитър Кудрат Ула ден по-късно процесът завърши. Хан и фамилията му упорстват, че процесът е политически стимулиран. Прокуратурата сподели, че Хан и брачната половинка му са нарушили закона, че дамата би трябвало да изчака три месеца, преди да се омъжи още веднъж. Това беше четвъртата присъда на Хан от 2022 година, когато беше свален от власт. Присъдите ще бъдат и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР