Бившият министър-председател на Франция Едуар Филип е призован на 24

...
Бившият министър-председател на Франция Едуар Филип е призован на 24
Коментари Харесай

Бившият френски премиер се изправя пред съда заради COVID мерките

Бившият министър-председател на Франция Едуар Филип е свикан на 24 октомври пред проверяващата комисия на Съда на републиката (CJR) за вероятно покачване на обвиняване в границите на правосъдното следствие, намерено през юли 2020 година по отношение на оправянето на държавното управление с COVID -19 пандемия.

Прокуратурата удостовери информацията пред AFP, откакто Le Monde и France Info я разгласиха.CJR е единственият съд, способен по каузи против министри за дейности, за които се допуска, че са осъществени при осъществяване на техните функционалности. Едуар Филип, както и Агнес Бизан и Оливие Веран, които бяха отпред на Министерството на здравеопазването, бяха съответно упрекнати, че са забавили предприемането на съответни ограничения против COVID-19, напомня le Parisien.

Сред хилядите тъжби, свързани с пандемията, 90 000 са против членове на бившето държавно управление . Съдебното следствие е за застрашаване на животите на лица.

В края на предходната седмица, Едуар Филип изясни, че се въздържа да приказва по тематиката. " Срещу мен в действителност бяха подадени редица тъжби, заради решенията, които взех за Коронавирус, когато бях министър-председател. След няколко месеца магистратите от CJR ще би трябвало да си зададат въпроса дали да ми бъде повдигнато обвиняване или не ", сподели той.
 Разследват експремиера на Франция Едуард Филип за дейностите му против ковид
Разследват експремиера на Франция Едуард Филип за дейностите му против ковид

Проверката е стартирана след 9 тъжби против министрите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР