Бившият министър Николай Събев не благоволи да дойде даже на

...
Бившият министър Николай Събев не благоволи да дойде даже на
Коментари Харесай

ЖП синдикат: Влаковете за Бургас са с по 900 души, а нямаме вагони. С минус 20 локомотива сме

Бившият министър Николай Събев не благоволи да пристигна дори на предаването на властта в министерството, съобщи пред БНР Петър Бунев, ръководител на Синдиката на железничарите в България към КНСБ. По думите му към този момент някогашният транспортен министър не е съдействал " за положителното развиване на железницата ".

" Човек би трябвало да си дава сметка, че когато влиза с едни на власт, би трябвало и да си върви с тези, които си потеглят. Защото по този начин си влезнал. "

Проверките в НКЖИ не са спирали в никакъв случай, акцентира Петър Бунев, съгласно който Събев, който бил назначил " всевъзможни одити и инспекции ", е имал време " за тези седем месеца да извади някои неща ".

" Наистина ходеха хората с тубите да си зареждат машините, с цел да могат да работят. Но дали госпожа Алексова е отговорна, нямам информация ", сподели още Бунев. Членът на Българска социалистическа партия Гергана Алексова бе освободена още в първия ден от работата на служебното държавно управление от поста зам.-шеф на НКЖИ. Генералният шеф на железниците Златин Крумов тогава изясни, че тя не се е справяла с работата си и по нейна виновност влаковете са останали без горива.

Най-важно сега е за какво от 15 нови локомотива " Сименс " 8 към този момент не се движат, настоя Бунев. По думите му компанията изпитва компликация с локомотивите.

" Ние сме с минус 20 локомотива. Пътниците се усилват, а ние не можем да предложим услуга. Влаковете са Бургас са с по 900, по 800 индивида, а ние нямаме вагони ".

" Най-лесно е БДЖ да го изкараш на облага. Няма нищо по-лесно от това ", заключи Петър Бунев.

Той прикани " да се снижи политическият диалог ", тъй като есента ще бъде много тежка, а инфлацията от дълго време е изяла нарастванията на заплатите.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР