Бившият министър на вътрешните работи на Латвия Марис Гулбис каза

...
Бившият министър на вътрешните работи на Латвия Марис Гулбис каза
Коментари Харесай

Бившият шеф на МВР на Латвия обяви първата стъпка на ЕС и НАТО за откъсването на Калининград

Бившият министър на вътрешните работи на Латвия Марис Гулбис сподели в ефира на латвийския ефирен канал TV24, че ограничението на преноса до Калининградска област е сигнал за Русия, че Европа и НАТО са подготвени да „ лишават “ Калининград.

„ Това (ограничаване на преноса до Калининградска област – бел. ред.) е първата стъпка на Европа и НАТО за отрязването на Калининград... някогашната столица на Източна Прусия, от Русия... Започнах да мисля, че Европа схваща чудесно какво прави. Литовците разбираха всичко още по-добре. Мисля, че е изпратен явен сигнал на руснаците - в случай че продължите да се пъчите, ще превземем Кьонигсберг ", сподели Гулбис (цитиран от РИА Новости).

През август предходната година в немската федерална провинция Мекленбург-Западна Померания неидентифицирани лица закачиха копия на предизборни плакати от 1949 година с карта на Германия в предвоенните й граници, т.е. с включването на сегашната Калининградска област и на части от Полша.

Изображенията със 72-годишна отминалост съдържаха пропаганда за Християндемократическия съюз (ХДС), Християнсоциалния съюз (ХСС) и други партии. Те се появиха в град Тетеров и други градове в района. Говорител на ХДС отхвърли плакатите да принадлежат на тяхната партия и съобщи, че блокът не утвърждава тези листовки, които " би трябвало да бъдат отстранени ".

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели, че това деяние няма нищо общо с позицията на немските управляващи. „ Официално Берлин не слага под въпрос териториалната целокупност на Русия “, добави той.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР