Бившият министър на спорта от кабинетите на Бойко Борисов Красен

...
Бившият министър на спорта от кабинетите на Бойко Борисов Красен
Коментари Харесай

Красен Кралев си приписа цялата заслуга за българските медали в Токио 2020

Бившият министър на спорта от кабинетите на Бойко Борисов Красен Кралев разгласи, че поема “цялата отговорност” за представянето на българските спортисти на олимпийските игри в Токио. Кралев го заяви в профила си във “Фейсбук” минути след извоюваното злато от Ивет Горанова в категория до 55 кг в шампионата по карате.
Титлата на Горанова е първо олимпийско злато за България от Пекин 2008.
“Гордейте се, българи! 13-годишното очакване свърши! България има своя нов олимпийски първенец. На първата си конференция така наречен длъжностен министър на спорта бе безапелационен, че не може да носи отговорност за представянето ни в Токио. Благодаря му! Категорично поемам цялата отговорност за представянето ни! До последния момент. И съм сигурен, че ще има още доста успехи”, написа Кралев във “Фейсбук”.
Той напомни думите на служебния министър на спорта Андрей Кузманов преди олимпийските игри. След встъпването си в служба Кузманов подреди инспекция на Българския състезателен тотализатор и заподозря ощетяване на страната с подписани контракти от тотото.
“Показахме по какъв начин може да се работи вярно в спорта, с цел да се върнат още веднъж триумфите. Сега остава да го продължим”, приключи Кралев с обръщението си в обществените мрежи.
Само, че Красен Кралев пропуща обстоятелството, че той бе министър на младежта и спорта и по време на предходните две олимпиади, когато достиженията на българските спортисти бяха по-скромни.
Дотук България има извоювани пет медала от олимпийските игри в Токио. Горанова донесе злато, а Антоанета Костадинова сребро в стрелбата на 10 метра с въздушен револвер. Представителките в битката Тайбе Юсеин (62 кг) и Евелина Николова (57 кг) завоюваха бронзови оценки.
Тепърва ще стане ясно какъв ще бъде медалът на Стойка Кръстева, която на 7 август ще взе участие във край в боксовия шампионат. На край ще забележим да се състезава и Мирела Демирева,която бе измежду дребното медалисти на Олимпиадата в Рио преди пет години.

Източник: gospodari
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР