Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов отправи остри критики към

...
Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов отправи остри критики към
Коментари Харесай

Каракачанов отправи остри критики към евроатлантическите партии в парламента

Бившият министър на защитата Красимир Каракачанов насочи остри рецензии към евроатлантическите партии в 48-ото Народно събрание. Бившият водач на Вътрешна македонска революционна организация изрази противоречие с апела да се изпрати оръжие на Украйна и сваленото несъгласие против Северна Македония, осведомят от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му ГЕРБ и Демократична България са внесли предложение за оказване на военна поддръжка на Украйна, без да са наясно какво е действителното положение на нашите въоръжени сили. Тези две партии желаят да предоставим последните си останали налични ракетни комплекси С-200, С-300, МиГ-29, Су-25 и танкове Т-72, за които в интервала 2017-2021 година бяха изхарчени над 200 млн. лева - пари на българския поданик, с цел да ги модернизираме, добави той.

Според Каракачанов в случай че дадем на следващия ден нашата военна техника на Украйна, армията ни ще остане без оръжие и няма да бъде способна в идващите 5-6 години . Процесът на рационализация би трябвало да се прави поредно и поетапно в идващите 8-10 години, само че при присъединяване на българската промишленост. Всичко останало би било волунтаризъм, граничещ с безнаказаност и национално изменничество, добави той.

Каракачанов не спести рецензиите си и към сваленото несъгласие, което отвори пътя на Северна Македония към участие в Европейски Съюз. ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи, със същия " евроатлантически " възторг я и видяхме какво се получи. В Скопие схванаха, че България се ръководи извън, от марионетки без темперамент и си " демонстрираха рогата " против България със усилване на натиска върху българите в Македония и искания за македонско малцинство у нас, посочи някогашния министър на защитата.

България би трябвало да има ясна, само че прагматична и национално виновна позиция . България е член на НАТО и Европейски Съюз и би трябвало да бъде предвидим сътрудник, само че отчитайки своите благоприятни условия и ползи, безапелационен е Каракачанов.
 Демократична България внесе 8 законопроекта и решение за военна поддръжка на Украйна
Демократична България внесе 8 законопроекта и решение за военна поддръжка на Украйна

Това се случи няколко минути след конституирането на 48-ото НС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР