Бившият министър на финансите Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката

...
Бившият министър на финансите Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката
Коментари Харесай

САЩ санкционираха по закона „Магнитски“ Владислав Горанов, Румен Овчаров, Николай Малинов и още двама наши политици

Бившият министър на финансите Владислав Горанов, някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров и политиците Иван Генов, Николай Малинов и Александър Николов са включени от Съединени американски щати в санкционния лист по закона „ Магнитски “.
Това заяви финансовото министерство на Съединени американски щати доскоро.
Санкционирани са и компании, които се свързват с тези български политици.
 

Владислав Горанов
 Владислав Горанов - някогашен финансов министър  Владислав Горанов - някогашен финансов министър Владислав Горанов – някогашен финансов министър
бе министър на финансите във второто и третото държавни управления на ГЕРБ. През 2020 година обаче тогавашният министър председател Бойко Борисов му изиска оставката, тъй като името му обществено се свързва с Движение за права и свободи. След излизането от държавното управление Горанов основа своя консултантска компания.

Заради съгласуваност с Горанов Съединени американски щати постановат наказания и на компанията му „ Трилема Консултинг “ ЕООД.

„ Горанов има връзки със глобения български олигарх и някогашен политик Делян Пеевски. Горанов е употребявал поста си на министър на финансите, с цел да подкрепи подкупването на български държавни лица и лиши българската страна от данъчни приходи в интерес на български олигарси.

Като министър на финансите Горанов е взел участие в корупционна скица, вследствие на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в подмяна на удобно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес.

Съдебно оборване на оценки за данъчни отговорности в резултат на спомагателни промени, наложени от корупционното законодателство, откри, че са нанесени данъчни вреди от близо 600 млн. лева за петгодишен интервал, в интерес на ползите на български олигарси “, показват още от Вашингтон.

Румен Овчаров
 Румен Овчаров Кадър: Нова тв  Румен Овчаров Кадър: Нова тв Румен Овчаров Кадър: Нова твзаемаше поста на министър на стопанската система и енергетиката в държавното управление на Сергей Станишев. Впоследствие той бе съден в България за занемареност на мини „ Бобов дол “ при отдаването им чартърен. Овчаров бе наказан от Специализирания съд на невижданите над 16 млн. лева, само че присъдата бе анулирана от апелативния съд.
„ Овчаров неведнъж взе участие в корупционни контракти в региона на енергетиката с съветски енергийни компании, като получава подкупи в подмяна на контракти с закрепени цени за съветски газ и нуклеарно гориво, както и такива за поддръжка на АЕЦ „ Козлодуй “. Откакто е министър на енергетиката, Овчаров е получил повече от 5 млн. евро в офшорни банкови сметки “, показват от финансовото министерство на Съединени американски щати.

Николай Малинов
 Николай Малинов пътува до Москва, където Путин го награди с медал  Николай Малинов пътува до Москва, където Путин го награди с медал Николай Малинов пътува до Москва, където Путин го награди с медал
е водач на придвижване „ Русофили “ и на партията „ Русофили за възобновление на отечеството “, които също попадат в листата „ Магнитски “. Покрай него под наказания попадат и компаниите „ Интер трейд 2021 “ и „ Министерски съвет Консулт 2016 “. Срещу него се води следствие за шпионаж.

„ След като е задържан и упрекнат в шпионаж в интерес на съветски ползи и му е наложена възбрана за овакантяване на страната през септември 2019, Малинов е подкупил български арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, където да получи медал „ Дружба ” персонално от съветския президент Владимир Путин, дружно с парична премия от 2.5 милиона рубли.

Съединени американски щати глобяват Малинов в качеството му на задгранично длъжностно лице (бивше или настоящо), което е отговорно, съпричастно, директно или индиректно взело участие в корупция, в това число корист с държавни средства, заграбване на частни средства за персонална полза, корупция, обвързвана с държавни контракти, рандеман на естествени запаси, или подкупи “, оповестяват от Съединени американски щати.

Иван Киров Генов 
 Иван Киров Генов  Иван Киров Генов Иван Киров Генов
е бил народен представител от Българска социалистическа партия в 44-ото национално заседание. Специалист е по атомни електрически централи. Бил е изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “.

Александър Христов Николов е бил в съвета на шефовете на АЕЦ „ Козлодуй “.

Освен това Овчаров, Николов, Горанов и околните им в този момент са обект на визови рестрикции. В случаите, когато се разполага с информация, че задгранични длъжностни лица са забъркани в забележителна корупция или жестоко нарушаване на правата на индивида, по този начин те, както и членовете на фамилиите им нямат право да влизат в Съединени американски щати.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР