Бившият министър икономиката и вицепремиер Николай Василев заяви пред бТВ,

...
Бившият министър икономиката и вицепремиер Николай Василев заяви пред бТВ,
Коментари Харесай

Николай Василев: Гражданската отговорност ще стане 1000 лв., ако няма таван на обезщетенията

Бившият министър стопанската система и вицепремиер Николай Василев съобщи пред бТВ, че поддържа въвеждането на таван от 20 000 лева обезщетение за околните на умрял при злополука. Той разясни, че става въпрос за по-малката част от цялостното обезщетение, което се разделя на материални и нематериални вреди.

„ Ако са правилни цифрите, които видях в медиите, че в Европейски Съюз таваните нормално са сред 5000 и 25 000 евро, България не може да чака да има по-голяма цена на Гражданската отговорност и по-големи компенсации от Западна Европа. От информацията, която имам, по-скоро поддържам разновидността на Менда Стоянова. След тази социална полемика може да бъдат изменени цифрите, само че да се остави без таван значи „ Гражданската отговорност” да се приготвим да бъде 1000 лева.”, съобщи икономистът.

Василев дефинира Бюджет 2019 като „ бюджет на огромното разпределяне и никакви реформи”. Той уточни, че даването на пари в избрана сфера не е промяна.

„ Всяка година бюджетът пораства при намаляващо население обаче го назоваваме все по-лош и постен. Бюджет 2019 си е напряко тлъста лазаня, тъй като подвига разноските с 5 млд. лева, което май в никакъв случай не е било. Това е един доста великодушен бюджет, не е изненада, че ще се хареса на синдикатите, тъй като всичко се усилва – заплати, пенсии, разноски във всички пера”, разяснява Василев.

Бившият вицепремиер съобщи, че страната е в положително бюджетно положение, само че се обрисува инфлация.

„ Няма промени – няма неприятно да се подвига заплатата на държавните чиновници, само че не би трябвало да забравяме, че през последните години техния брой непрекъснато се усилва. Когато аз бях министър намалихме държавната администрация със 17 хиляди души – в този момент несъмнено са назначени 20 хиляди души”, уточни Василев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР