Бившият македонски премиер Никола Груевски съобщи, че е избягал от

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски съобщи, че е избягал от
Коментари Харесай

Груевски в първо интервю след бягството си: Напуснах Македония през Албания

Бившият македонски министър председател Никола Груевски заяви, че е избягал от страната през границата с Албания, съобщи БГНЕС.

Груевски напусна Република Македония на 11 ноември, два дни преди да стартира да излежава двегодишната си присъда заради корист с власт. Само 10 дни по-късно, режимът на Виктор Орбан даде политическо леговище на Груевски, против който се водят още няколко каузи.

" От Македония отпътувах в Албания. Там отидох в унгарското посолство в Тирана, където потърсих политическо леговище. След това отпътувах за Унгария. От настоящето държавно управление в Скопие споделят, че ще открият детайлностите към бягството ми. Нека да ги оставим да създадат това, което дават обещание ", споделя Груевски пред македонската телевизия Сител. Това е първо изявление на Груевски след бягството му от правораздаването в Македония. До момента той на няколко пъти разгласява мнения в обществените мрежи.

Тази вечер Сител ще излъчи обстойно изявление с Груевски, който ръководи еднолично над 10 години и бе свален от власт след всеобщи митинги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР