Бившият македонски премиер Никола Груевски е избягал в Унгария, за

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски е избягал в Унгария, за
Коментари Харесай

Бившият македонски премиер Никола Груевски избяга в Унгария

Бившият македонски министър председател Никола Груевски е избягал в Унгария, с цел да не влезе в пандиза. Това заяви самият той във Facebook.
Груевски беше наказан на 2 години затвор по делото за корист със служебно състояние "Танк ". Делото е за покупка на първокласен държавен мерцедес за 600 хиляди евро.
В неделя съдът отхвърли последната тъжба на отбраната му и присъдата трябваше да влезе в действие.
Груевски обаче изчезна, съгласно македонски медии още в петък, като през вчерашния ден беше разгласен за общодържавно търсене.
Бившият македонски министър председател разгласи през днешния ден, че е отпътувал за Будапеща и е потърсил политическо леговище в Унгария, тъй като е получил закани за живота си.
"През последните няколко дни получих безпределно доста закани за живота ми. В момента се намирам в Будапеща и тук потърсих политическо леговище от унгарските управляващи. Винаги ще остана правилен на идеята на Македония и в никакъв случай няма да отстъпя от нея ", написа Груевски.
Никола Груевски ръководи еднолично Македония в продължение на 10 години - до януари 2016 година. Той бе заставен да подаде оставка след всеобщи митинги и разкритията за тежки корупционни схеми, напън върху правосъдната система и цялостен надзор над медиите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР