Бившият македонски министър на транспорта и съобщенията Миле Янакиески е

...
Бившият македонски министър на транспорта и съобщенията Миле Янакиески е
Коментари Харесай

Бившият министър Миле Янакиески обяви гладна стачка в затвора в Скопие

Бившият македонски министър на превоза и известията Миле Янакиески е почнал гладна стачка от събота в следствения арест в Скопие заради наложената му мярка арест по отношение на най-новото предявено против него обвиняване за продажба на държавни терени, съобщи организация МИА,цитирана от Българска телеграфна агенция.

Янакиески стачкува против несъответстващото решение на съда, защото два пъти му е наложена мярка арест по едни и същи аргументи, сподели юристът му Еленко Миланов. Адвокатът съобщи за А1он, че домашният арест до момента е бил сполучлив, т.е. Янакиески не може нито да избяга, нито да оказва вляние на очевидци.

Янакиески, който е обвинен като уредник на събитията от 27 април в Народното събрание на 27 април 2017 година,в Народното събрание на Македония, е упрекнат от профилираната прокуратура и за продажба на държавни терени.

В края на предходната седвмица полицията на Северна Македония арестува десетина души, някогашни високопоставени функционери, измежду които Янакиески, за корист с финансови средства. Те са обвинени в противозаконни дейности по отношение на построяването на хотелски комплекс край река Вардар върху три имота. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР