Бившият лекоатлет Оскар Писториус беше освободен от затвора преждевременно и

...
Бившият лекоатлет Оскар Писториус беше освободен от затвора преждевременно и
Коментари Харесай

Освободиха преждевременно застрелялия съпругата си Оскар Писториус

Бившият лекоатлет Оскар Писториус беше освободен от пандиза прибързано и условно, оповестиха от Наказателния департамент в Република Южна Африка в петък, съобщи ДПА. Това става съвсем 11 години след убийството на тогавашната му другарка Реева Стеенкамп. 37-годишният Писториус към този момент е условно освободен и е в дома си, споделя се в малко известие на управляващите.

Атлетът, взел участие на Олимпийски и Паралимпийски игри, умъртви 29-годишната юристка и модел Стеенкамп с четири изстрела през вратата на банята. Това стана във вилата му в Претория в нощта на Свети Валентин през 2013 година

Писториус, чиито два крайници са ампутирани от детството, бе осъден на 13 години и 5 месеца затвор след дело в Южна Африка, което бе следено с интерес от целия свят.

По време на процеса спортистът поддържаше версията, че е стрелял няколко пъти, тъй като е объркал приятелката си с апаш. Но съдът отхвърли изказванията му и го призна за отговорен за убийството.

Миналия ноември, след близо 9 години в пандиза, му бе отредено условно освобождение, откакто той към този момент е излежал минималната присъда съгласно законите на страната. Неговият изпитателен интервал ще продължи още 5 години, като ще бъде наблюдаван изкъсо от управляващите. В момента на убийството Писториус бе на върха на кариерата си и имаше шест златни медала от Паралимпийските игри през 2012 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР