Бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров смята, че снимането на

...
Бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров смята, че снимането на
Коментари Харесай

Бивш конситуционен съдия заяви, че е подигравка да се снима рап клип в Съдебната пала

Бившият парламентарен арбитър проф. Пламен Киров счита, че снимането на клип към рап песента „ Yerba” в Съдебната палата е потресаващо.

„ Такава насмешка със Съдебната палата надали някой може да възнамерява и реализира. Съвсем закономерно Висшият правосъден съвет (ВСС) предприе съответните дейности. Резултатът никакъв не е прелестен “, разяснява той.

Тази седмица Висш съдебен съвет взе решение да отнеме стопанисването на Съдебната палата от ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Това ще стане от 15 юли 2020 година

Причината е, че в палатата бе сниман клип към песента „ Yerba”

Член на Висш съдебен съвет рапира за "джойнт " и "дупки " по време на съвещание

В предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ Пламен Киров добави по тематиката:

„ Ако се наблюдава методът, по който ръководителят на Върховен касационен съд извършва своите пълномощия, ще се види че по никакъв начин не е инцидентно че се стигна дотук “.

„ Струва ми се, че това, което става, е меко – казано потресаващо “, добави още той.

Проф. Киров счита, че е трябвало да има деликатна инспекция какво ще се снима и тогава да се даде позволение да се влезе в палатата. И е безапелационен, че би трябвало, в случай че Лозан Панов „ има останало възприятие за чест и достойнстово, напряко да си подаде оставката “.

Откриха 23 уязвимости в системата за систематизиране на делата

Той разяснява и друга тематика – за пробива в системата за инцидентно систематизиране на делата. По думите му би трябвало да се ревизира дали това може да стане от вътрешната страна.

„ Предполагам, че са взети нужните ограничения да се проверява какви са опциите от вътрешната страна да се тиражират делата “, съобщи проф. Киров.

Според него правосъдният министър би трябвало към този момент да е наясно кои са били хората, които вероятно биха могли да повлияят на разределението на делата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР