Бившият кмет на Варна, Иван Портних продължава с атаките срещу

...
Бившият кмет на Варна, Иван Портних продължава с атаките срещу
Коментари Харесай

Портних vs Коцев – Чували ли сте за Работническо общежитие от апартаментен тип – 15 етажа? 


Бившият кмет на Варна, Иван Портних продължава с офанзивите против сегашния Благомир Коцев. Ето какво написа Портних в профила си във фейсбук:

„ Коцев очевидно го кара “ва банк ”, само че къде са институциите?
Чували ли сте за „ Работническо общежитие от апартаментен вид “ – 15 етажа, 20 000 кв.м. РЗП. Нещо като хотел Черно море на размер. Това позволение за градеж е издадено през декември от “главната архитектка ” на Коцев. Това е на процедура “промяната ” на Коцев! Иначе гръмко щеше да се бори против презастрояването. Пак сезираме прокуратурата. Но едно по едно.
Това е един от “проектите ”, които във времето съм спирал, само че, след изборите, виждаме, незабавно е “оправен ”. Строителната мафия реализира задачите си и получава отблагодаряване за “участието ” си в изборите.
Надявам се, че лека-полека на всички излиза наяве, че откакто уволних Бузев поради сходни разрешителни и практики, презастроителите се проведоха за изборите с листите на Алтернативата, Български земеделски народен съюз и други и с 20 000 “корпоративни ” гласа си избраха дисциплиниран кмет. Сега следват “благодарностите ”.
Всъщност зоната (зад Еко на Владислав) е за смесено обслужване и производствено-складови действия. В тези зони може да има общежития към индустриални предприятия или образователни заведения. Тук под формата „ Работническо общежитие от апартаментен вид “ с това позволение е замаскирана грамадна нова жилищна постройка над 20 000 кв.м. надземно РЗП.
Поради сходен случай на жестоко заобикаляне на закона за приемане на повече РЗП и в прорез с Общ устройствен план предходната година уволних Бузев и подадох сигнал до прокуратурата против него и небезизвестния притежател на строителна компания Нектон, ръководител на камарата на строителите, от листата на „ Алтернативата “ и в този момент претендент за заместник-кмет при Коцев.

На вниманието на РДНСК – получаваме информация, че сега се пробутва още едно такова позволение. Публичният указател не е обновен след Нова година.
Коцев е упълномощил Лидия Цекова да е основен проектант без конкурс и в изявление сподели, че тя отлично се справяла с работата. Лидия Цекова беше дясна ръка на Бузев и след уволнението му се опита да завърши няколко скандални плана, които той “не съумя ”
Миналата година сезирах прокуратурата, че същата Лидия Цекова, е одобрила незаконосъобразно строителството на постройка на първа линия в Чайка до Бялата къща – архитект там е арх. Мартин Христов и се свързва с новия ръководител на общинския съвет, водач на „ Алтернативата “, притежател на „ Планекс “ ( и строител на стадион „ Варна “)
Същата Лидия Цекова настойчиво се пробва да узаконява бараки на Златни пясъци, както преди този момент и началникът й Бузев, за което също съм сезирал прокуратурата. Представител на Залтни пясъци пък стана консултант от листата на ППДБ
В различен пост ще Ви опиша и за други обстоятелства, свързани с нея
Темите са комплицирани, само че в резюме:

Престъпно се заобикаля закона!!! Докато във фейсбук Коцев пуска сладникави постчета строителната мафия работи на цялостни обороти. От месец няма отговор за скандалните планове и строителства, които показахме посредством медиите.
Пуска се прахуляк в очите даже и с обикновени проблеми, като този от петък с бетона на Хепи на Севастопол. Коцев “видя ” този обект на 31 декември и сякаш разпореди инспекция. Над 20 дни по-късно отново разпореди инспекция, след и мой сигнал във фейсбук. Значи над 20 дни не е направил нищо.

Имало някакво позволение – написа за преместваем обект. Защо не сподели кой го е подписвал, в случай че въобще има такова позволение и защо е. Най-вероятно е подписано или от Бузев или от предния областен кмет на Одесос. Ние не го кандидатирахме, само че Коцев го припозна и той му помагаше на изборите. Вероятно казусът е като противозаконните обекти на Коцев към Хоризонт
Каквото и да е – най-малкото няма по какъв начин целия парцел да се бетонира тъй като би трябвало да има % озеленяване!!!
Кога ще се разгласи конкурс за основен проектант е също извънредно значим въпрос! Защото другояче тихичко се случват големи безобразия. “

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР