Бившият кмет на столичния район Младост“ Десислава Иванчева влиза за

...
Бившият кмет на столичния район Младост“ Десислава Иванчева влиза за
Коментари Харесай

Десислава Иванчева получи ефективна присъда, влиза в Сливенския затвор


Бившият кмет на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева влиза за в Сливенския затвор. Тя получи 6-годишна ефикасна присъда по делото за приемане на рушвет от Върховния касационен съд (ВКС), която е дефинитивна.

Другите двама подсъдими по делото – Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, са наказани също дейно, надлежно на 5 и 4 години.

Иванчева и Петрова бяха отведени тази заран към пандиза в Сливен. По думите им те са знаели нищо до тази заран, а защитата им е оставила половин час за събиране на багажа. Те не са съумели даже да се чуят с юристите си.

Всяка от тях може да изиска от съда предварително освобождение, откакто се приспадне срокът на предварителното задържане и остане половината от наложеното наказване.

На потегляне Десислава Иванчева сподели, че се тормози за сина си, който на 19 ноември става на 1 годинка. Тревожи си, че обществените ще го вземат, тъй като майка ѝ е доста стара.

„ Звъннаха ми, желаеха персонална карта, нямам присъда, не съм я видяла, не ми е връчено нищо “, сподели Биляна Петрова откакто беше изведена от вкъщи ѝ.
Двете дами бяха арестувани на 17 април 2018 година От автомобила, в който пътуваха бяха конфискувани авансово белязани банкноти от евро, дадени, съгласно обвиняването от изнудвания строителен бизнесмен Александър Ваклин.

Според държавното обвиняване двете са принудили Ваклин да им даде рушвет в подмяна на строително позволение. Разследването се водеше от Специализираната прокуратура, а неин началник тогава беше основния прокурор Иван Гешев, по това време началник на Специализираната прокуратура.

На първа инстанция Специализираният съд даде на Иванчева на 20 години затвор.

В отбрана на двете арестувани дами тази вечер се провежда митинг пред Съдебната палата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР