Бившият кмет на София и един от най-популярните привърженици на

...
Бившият кмет на София и един от най-популярните привърженици на
Коментари Харесай

Софиянски: Не мога да си обясня замразяването на Андриан Краев, такъв играч липсва на Левски

Бившият кмет на София и един от най-популярните последователи на Левски Стефан Софиянски приказва пред " Тема Спорт " за представянето на отбора от началото на втория полусезон. Бившият длъжностен министър председател уточни каква би трябвало да бъде задачата пред сините до края на сезона и оцени работата на треньора Николай Костов.

Г-н Софиянски, по какъв начин ви се вижда играта на Левски от началото на пролетния полусезон?

Въпреки че в играта има позитивни трендове, към момента не е такава, каквато желаят да я виждат почитателите. Левски бе постигнал положително равнище, изключително в нахлуване, където Уелтън доста раздвижваше дейностите на тима. В момента сякаш отборът е малко по-статичен. Надявам се Билал Бари да се усеща все по-добре след тежката травма, от която се възвърне и да раздвижи нападението. Познаваме го, че действаше с доста хъс и зареждаше съотборниците си. Трябва още повече експанзия в нахлуване. При равенството с Крумовград тимът игра много едва.
 В Левски са оптимисти за възобновяване на халф
В Левски са оптимисти за възобновяване на халф

Травмата му го извади и от проектите на селекционера на младежкия народен тим Александър Димитров

Да, сините останаха с човек по-малко, само че съвсем не сътвориха положения в предни позиции, откакто противникът остави контрола на мача в ръцете на Левски. За мен играта в отбрана е добра, макар че и в тази зона бяха продадени съществени играчи. Илиян Стефанов ми липсваше през есента. Не знам за какво не се разчиташе повече на него. Сега получи тежка травма и му поисквам бързо да се възвърне. Не мога да си обясня и замразяването на Андриан Краев. Нищо че ще си тръгне след края на сезона, можеше да употребяват качествата му и той да помогне. Точно подобен състезател липсва сега.

Каква би трябвало да бъде задачата на Левски до края на сезона?

На всяка цена Левски би трябвало да се класира за европейските клубни шампионати. Това е належащо да бъде задачата - дали ще стане през бараж или третото място, към този момент е обособен въпрос. Сега предстоят извънредно значими дуели с водачите в шампионата Лудогорец, ЦСКА и Черно море. От тях зависи целият сезон.

Как оценявате работата на Николай Костов отпред на сините?

Работи доста добре. Вижда се стилът, който желае да постанова. Забелязвам, че сега и връзките му с почитателите, играчите и медиите са усъвършенствани. Иска ми се по-бързо тимът да пораства и повече фикция да се вкара в играта, само че той е задоволително умел и знае какво да направи.
 На
На " Герена " са удовлетворени от Бачев, само че и тъжни поради Стивън Жерард Гаоте

Ето детайлности

Какво е мнението ви и за новите попълнения?

Трябва им още време за адаптация, изключително на бразилците. По функционалности не се разграничават от напусналите. Дано Фабио Лима по-бързо се оправи и към този момент да няма проблеми с травми.

Има ли състезател, който да ви прави по-силно усещане?

Харесвам представянето на Ел Джемили. Много си усъвършенства играта и се трансформира в основен състезател за Левски.

Каква е най-важната задача пред клуба - погасяване на задълженията или построяването на шампионски тим?

Както споделих - най-важното е да се класира за евротурнирите и то освен да взе участие в Европа, а да се задържи по-дълго там и по този метод ще се изкарат положителни пари. Така ще могат да се покриват и задълженията, а освен от продажбата на футболисти. Но освен поради това, а Левски би трябвало да бъде по европейските терени. Това не е тим за домашна консумация.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР