Бившият кмет на район Централен в Пловдив Райна Петрова беше

...
Бившият кмет на район Централен в Пловдив Райна Петрова беше
Коментари Харесай

Оправдателни присъди за Райна Петрова и Надежда Минчева

Бившият кмет на регион " Централен " в Пловдив Райна Петрова беше оправдана от пловдивския областен съд по обвиняванията в рушвет и длъжностно закононарушение. Обвинението беше за сключването на контракти в нарушаване на процедурите по Закона за публични поръчки за доставка на храни за детските градини в регион " Централен " през 2012 и 2013 година. Оправдана по обвиняването в предоставяне на рушвет беше и бизнесдамата Надежда Минчева, която е изпълнила договорите.

Пловдив

Според съда не са събрани доказателства, че Райна Петрова не е изпълнила отговорностите си като кмет и е упражнила въздействие поръчките да се получат от компанията на Надежда Минчева. Не е рушвет и платеното от бизнесдамата пътешестване на стойност съвсем 10 000 лв., коeто е получила кметицата Райна Петрова. Това е по този начин, тъй като двете са били в близки другарски връзки и екскурзията е била подарък за рождения ден на Петрова изясни в претекстовете си съда.
Райна Петрова – някогашен кмет на регион " Централен ": " Благодаря за разсъдъка, който прояви актуалният правосъден състав. "

" Ще търсите ли реабилитация? "

Райна Петрова – някогашен кмет на регион " Централен ": " Не, има по-висши сили от мен, с цел да се занимавам с каквото и да е отрицателно. Оставям всичко в ръцете на Господ, както до момента. "
От прокуратурата обявиха, че има безусловно тъпчене на закона, процесът не е воден съгласно разпоредбите поради преднамереност на правосъдния състав.
Румен Попов – областен прокурор: " Според мен по незаконов метод, за което несъмнено ще протестираме. Жалко е в случай че въпреки всичко се окажа прав, че за жалост делото ще се гледа още веднъж. Не от втора инстанция, а от първа. "
Съдебният развой приключи със скромна почерпка от Надежда Минчева за всички, останали до края на излагане на претекстовете за присъдата. Решението може да се апелира в 15-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР