Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна

Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна ...

Иванчева първо получила разрешение, а после забрана да се включи в протест.Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова са получили в началото на месеца разрешение да нарушат мярката си домашен арест, за да се включат в протест срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, но днес, 50 минути преди началото на събитието, това им е било забранено. Съобщи днес Иванчева за "Дневник", като изпрати и двете определения по казуса на Апелативния специализиран наказателен съд.

Двете с Петрова са под домашен арест, след като на първа инстанция бяха осъдени за поискан подкуп от състав на Специализирания наказателен съд.

Десислава Иванчева обяви през миналата седмица, че ще се кандидатира за кмет на София на предстоящите местни избори, а бившата й заместничка - за кмет на район "Младост". Отмененото разрешение за излизане идва ден, след като до медиите беше пратена информация, че в прокуратурата ще бъде подаден сигнал, в който се твърди, че Иванчева стои зад сценарий за сваляне на правителството.

Източник: dnevnik.bg