Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов е подал сигнал до

...
Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов е подал сигнал до
Коментари Харесай

Интрига в Благоевград: Камбитов иска прекратяване мандата на наследника си Томов

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов е подал сигнал до Общинската изборна комисия против наследника си Румен Томов. Камбитов, който загуби на балотажа, твърди, че Томов е направил нарушаване, като не е излязъл от комерсиалните си сдружения и не ги е заличил от Търговския указател и упорства за предварително преустановяване на пълномощията му.
Камбитов направил информация в Агенцията по вписванията и открил, че кметът Румен Томов е вписан като Едноличен търговец. Това било нарушаване на Закона за локалното самоуправление и съображение за предварително преустановяване на пълномощията му като кмет.

Томов трансферирал компанията на сина си на 27 ноември, само че не е изискал да бъде премахнат като търговец в законоустановения период до 4 декември.

" Моля да извършите нужната инспекция и да постановите решение, с което да прекратите предварително пълномощията на Кмета на Община Благоевград ", написа в сигнала на Камбитов.

Докато той бе кмет против него имаше подаден сходен сигнал, че за интервал от една седмица е управлявал компания, само че това не докара до предварителното му премахване.

" Много ми е забавно да чуя мненията на всички, които плюеха против мен - дали и по какъв начин същите ще защитят господин Томов? Интересно ми е да схвана и позицията на същите членове на ОИК, които преди месеци гласоподаваха за отстраняването ми. Българският народ е умен и е споделил: " С твоите камъни, по твоята глава " и " Който гроб копае другиму... ", написа в профила си в обществените мрежи някогашният кмет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР