Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон, който напусна Испания през 2017

...
Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон, който напусна Испания през 2017
Коментари Харесай

В крайна сметка - Пучдемон може да опита да стане евродепутат

Бившият каталунски министър председател Карлес Пучдемон, който напусна Испания през 2017 година след несполучливия опит за разединение на испанската провинция, може да се кандидатира за евродепутат при изборите този месец, заяви съда в Мадрид, който анулира предходното решение на Испанската централна изборна комисия.
Говорителят на съвета съобщи, че Пучдемон може да се кандидатира, както и Тони Комин и Клара Понсати, които бяха част от районното държавно управление по време на опита за разединение и също избягаха.
Решението пристигна единствено един ден откакто Испанският висш съд отсъди, че няма причина да им се забрани присъединяване в изборите и подреди на испанската ЦИК да постанови решение. Върховният съд споделя, че присъединяване в избори е " фундаментално право ", прието от конституцията и че бягство от страната не може да бъде причина за недопускане до избори.
Пучдемон осъди възбраната в собствен пост в Twitter като я назова " юридически скандал и удар по демокрацията ". Тя беше наложена по искане на Испанската национална партия и " Киудиданос ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР