Бившият капитан на Левски Пламен Николов даде интервю за Тема

...
Бившият капитан на Левски Пламен Николов даде интервю за Тема
Коментари Харесай

Пламен Николов: Легендите и ветераните на Левски бяха изгонени от Герена

Бившият капитан на Левски Пламен Николов даде изявление за " Тема Спорт ". Славният защитник на сините е четирикратен първенец и троент притежател на Купата на България. Той печели и класацията за Футболист на годината през 1984 година. Безкомпромисният бранител на столичани приказва за задачата пред отбора до края на шампионата, идните дуели с Локомотив София и ЦСКА и за играта на тима в отбрана. Николов разяснява и протичащото се по високите етажи на " Герена " и какво е отношението на клуба сега към ветераните.

Г-н Николов, идва заключителната част на сезона. Каква би трябвало да е задачата пред Левски?

- Целта на Левски постоянно би трябвало да е върхът в класирането. Сега през този сезон е належащо да се стигне до третото място и присъединяване в евротурнирите през идната акция. Има още доста мачове до края, Левски има мощен тим с положителни футболисти и това може да бъде реализирано. Борбата до последно би трябвало да е за третото място.

В момента на тази позиция е ФК ЦСКА 1948 Сф с преднина от седем точки. Ще имат ли сили сините да заличат този пасив?

- Защо да нямат? Както загатнах, има още доста мачове до края на шампионата. Не е чак толкоз огромна разликата сред двата тима. ФК ЦСКА 1948 Сф ще губи точки и Левски ще има опция да навакса изоставането си. Има вяра и сините би трябвало да се борят за тройката. Четвърто място или пето и шесто не приляга на подобен тим. Феновете не заслужават това, откакто не стопират да оказват помощ. Дават личните си средства за клуба. Не би трябвало да виждат отбора на тези места.

След отрицателната серия в шампионата Левски е в серия от три следващи победи. Започва ли да си проличава формата, която сподели тимът през предходната пролет?

- Да ви кажа почтено, към момента на мен не ми харесва доста играта на тима. Да, завоюваха последните си три мача, само че тези дуели бяха с Ботев Враца, Хебър и Арда - по-слаби тимове, тъй че има още върху какво да се работи. Дано да станем очевидци на продължението на този напредък.

Защитата ли е най-силното звено в отбора, откакто не позволи гол в последните четири дуела?

- Ако футболистите в отбрана са във форма и играят на равнище, Левски има доста добра защита. Централните бранители и бековете не са по никакъв начин неприятни. В съпоставяне с другите тимове сините имат може би най-хубавата отбрана в шампионата.

Жереми Петрис ли е индивидът във форма в защитата?

- Той има качества, само че още не мога да дам някаква по-задълбочена оценка за представянето му. Отборът стои добре като цяло, когато се отбранява. Нали това е най-важното, груповата игра.

На Левски предстоят столични дербита с Локомотив София и ЦСКА. Може ли сините да вземат максимума от тези два мача?

- Всичко зависи от треньора и футболистите. Много добре знаем, че в дербито сред Левски и ЦСКА крайният излаз не се знае. Червените вървят доста добре в шампионата. Предстоят доста сложни мачове на сините, само че и забавни. Дано вземат максимума и от двата дуела.

Как ще коментирате и напрежението, което се получи в ръководството на Левски?

- Не желая да разясня този въпрос, с цел да не кажа нещо. Да се оправят, тъй като сегашните неща не са хубави.

Дори се заприказва, че Станимир Стоилов може да напусне. Трябва ли да се стига до такава степен, откакто видяхме какво направи след завръщането си?

- Какво направи? Да, завоюва се Купата на България. Но това е, което мога да разясня. Като му пристигна времето, ще приказвам. Леко съм афектиран, тъй като ветераните и легендите бяха изгонени от " Герена ". Левски към този момент няма организация за ветерани, а ставаше въпрос да се употребява някаква стаичка. Пари не се дават, за което доста от тях са афектирани. Някои футболисти, които са събирали по 50 000 души на стадиона, и в един миг да им кажат: " Няма пари, заминавайте си. Тук повече няма да има ветерани ". Затова и не желая доста да разясня. Когато му пристигна времето, легендите и ветераните ще кажем какво мислим.

Вярвате ли, че клубът може да излезе от тежката обстановка след провалената договорка за промяна на собствеността?

- Не знам по какъв начин ще се измъкне, откакто всички желаят да са шефове. Дано се откри вярната посока, тъй като почитателите не заслужават да виждат Левски в нежелана позиция, а да гледат по какъв начин тимът се бори за купата и груповите етапи на евротурнирите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР