Бившият капитан на Барселона Жерард Пике даде интервю пред близкия

...
Бившият капитан на Барселона Жерард Пике даде интервю пред близкия
Коментари Харесай

Пике за Меси, Ансу Фати, Шакира, вижданията си за живота и защо е бил глобен от Гуардиола

Бившият капитан на Барселона Жерард Пике даде изявление пред близкия до клуба публицист Жерар Ромеро. В него той приказва по разнообразни тематики, в това число възможното завръщане на Меси, въпросът с Ансу Фати, напомня си случки, когато е бил настоящ футболист, както и за философията си за живота.  Пике не подминава тематиката и за раздялата си с певицата Шакира.

За завръщането на Меси

“Познавам Рафа Юсте ( б.ред. - вицепрезидент на Барселона, който призна за подхванат контакт с Меси) и знам какъв е той. Той е доста добър човек и постоянно ще ви каже това, което желаете да чуете. Той е страховит човек и ще подбере верните думи, с цел да каже това, което желаете да чуете. От този миг нататък, доколкото знам, това е всичко. Очевидно за всички почитатели на Барселона би било необикновено Лео да се върне, само че идва миг, в който толкоз доста принуждение на обстановките може да бъде контрапродуктивно. Аз бих оставил всичко да тече от единствено себе си, да бъде естествено. Ако в последна сметка се наложи да си тръгне от ПСЖ, той ще си тръгне. Ако има желание и от двете страни, една интервенция в света на футбола постоянно може да бъде осъществена, стига и двете страни да желаят това да се случи, а единствено времето ще покаже ”.

За недоволствата от бащата на Ансу Фати

" Аз имах невероятна среда и подтекст, само че това, което се случва в днешно време с множеството играчи, е, че футболът излиза на улицата. Има доста хора, които нямат обучение, за разлика от Съединените щати, където би трябвало да се учи в университет. Но тук футболът идва от улицата и се нуждаеш от конструкция, в случай че имаш несъмнено равнище и избран размер на приходите.
 Шеф на Барса удостовери: Работим върху завръщането на Меси, споделих на Ансу Фати да вземе решение Шеф на Барса удостовери: Работим върху завръщането на Меси, споделих на Ансу Фати да вземе решение
Като не си квалифициран, се обграждаш с хора, на които имаш доверие, с родственици, които нормално не са готови, и не споделям това поради Фати, познавам татко му и той наподобява добър човек. Но като цяло татко ти и брат ти не са учили за сътрудници и стартират да договарят с клубове, а те не са готови. Но ти си мислиш, че в случай че искаш сътрудник да вземе парите, предпочиташ някой от фамилията ти да го направи. Но би трябвало да се поставиш в ръцете на някой, който е квалифициран ".

За времената в Барселона и връзките с Пеп Гуардиола

“По времето на Пеп всеки ден излизах да се развличам, с изключение на в дните на мачовете и предния ден. Винаги излизах и тогава Пеп ми споделяше да не го върша, само че аз продължавах да излизам и тогава той ме намираше на открито и не ме включваше в групата за за мача. Но ние имахме страхотни връзки.

Веднъж в Барселона беше доста студено, само че аз носех къси ръкави. Появи се фотография, на която съм в снега и съм с къси ръкави. Пеп я видя и ми се скара, санкции ме, не ме повика за мача и ме накара да платя храната на тима, защото излагах здравето си на риск.

Два дни откакто бяхме отстранени от Копа дел Рей през сезона против Севиля, отидох на празненство и Пеп ме видя. Той ми се скара, санкции ме и не ме включи в идващия мач. "

Пуйол беше в Барса от 11 години и в никакъв случай преди този момент не си беше разрешавал да се забавлява прекомерно. Един ден го поканих и той одобри. Той излезе два пъти с мен и тогава в медиите се появи слух, че Пуйол купонясва доста. Той се ядоса и повече не излезе да се забавлява (смее се) ”.

За медиите и почитателите в Барселона

“Медиите и почитателите в Барселона са буйни. Ако тимът загуби мач, те ще потърсят всякаква причина, която няма нищо общо с футбола. Не можеш да излезеш на вечеря, тъй като на идващия ден, в случай че загубиш мач, ще кажат, че това е станало, тъй като си отишъл на вечеря в ресторант.  “Този състезател е заплеснат, тъй като някой тим се интересува от него ”. “Отборът е изгубил, а той е отишъл на вечеря в ресторант ” - това са оправданията и обвиняванията.

За философията си за живота

" Завистта цари в този свят. Не можеш да контролираш това, което вършат другите, само че можеш да контролираш това, което правиш ти. Трябва да живеете своя живот. Престанете да се притеснявате, оставете хората да вършат това, което желаят да вършат. Защо би трябвало да критикувате? Винаги би трябвало да изказвате мнение. Това е моят и твоят ши*ан живот.

Родени сме да вършим каквото желаеме. Ако другите са съгласни, не ме интересува. Ако си прочут, се пробват да намерят дефекти в теб. Ако си сполучлив, това е, тъй като имаш доста пари. Ако не сте сполучлив, значи сте несретник. Винаги е едно и също. Живей си живота. ”

Тези нови генерации, натискът, на който са подложени, поради това по какъв начин наподобяват, по какъв начин хората ги виждат, обществените медии... Всички тези неща. Вървим по един ши*aн път в обществото. Оказваме напън върху хората... Деца, които  го претърпяват тежко поради това. Оставете ги да живеят. "

За Шакира

" Не знаете какви рецензии получих от нейните почитатели... Те бяха големи. Но на мен въобще не ми пука. Не ги познавам в действителния живот, те нямат никакъв живот и умеят единствено да подлагат на критика, те са като роботи. Защо би трябвало да им приписвам някакво значение? ".

Това, че нямам нищо срещу рецензиите, които получих от почитателите на някогашната ми партньорка Шакира, е доста здравословно. Ако върша от това огромна работа, ще съм починал. Много пъти в кариерата си съм си мислел, че в случай че ме подлагат на критика, а аз притурям значение на това, ще е обръщение, че са спечелили ”, приключва Пике.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР