Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел даде поредно интервю и

...
Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел даде поредно интервю и
Коментари Харесай

Двойната мистерия на „Северните потоци“: Какво наистина каза Меркел

Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел даде следващо изявление и още веднъж се изпусна, като удостовери своята непоследователност и измяната на съучастниците й от Русия. За какво става въпрос и за какво е толкоз значимо, прочетете по-долу: истината рядко се споделя на хората.

Наистина такова в никакъв случай не се е случвало и ето го в този момент - още веднъж. Бившият немски канцлер Ангела Меркел даде следващото си изявление и се изпусна още веднъж, без да желае, издаде съучастниците си в Русия. Както постоянно се случва, локалните медии обърнаха внимание на второстепенното в изявлението й за италианския седмичник Sette - че някогашният федерален канцлер не вижда себе си като медиатор в разрешаването на украинския спор.

Като се има поради нейната персонална зловредна роля в организирането и подготовката на този спор, както и признанието й в изявлението за Die Zeit, че Германия и нейните западни сътрудници изначално са гледали на споразуменията от Минск като на машинация на Москва, с цел да се завоюва време и се приготви по-добре Украйна за война, въпросът за „ посредничеството “ на Меркел към този момент просто не можеше да се появи.

Няма нищо сензационно в това, че тя съвсем буквално повтори тезата за ролята на Минските съглашения, както в своето немско изявление:

Минските съглашения от 2014 година бяха опит да се даде време на Украйна. Украйна употребява този интервал, с цел да стане по-силна, както се вижда през днешния ден. Тази страна през 2014-2015 година не беше същата, каквато е през днешния ден. И аз се колебая, че НАТО може да направи доста, с цел да помогне на Украйна, както го прави през днешния ден.

Баналност и сензация

Думите на Меркел, че възможното присъединение на Украйна и Грузия към НАТО през 2008 година би било неточност, което е ясно на всеки рационален човек, както и изказванието й, че реакцията на Запада на обединяването на Крим с Русия не е била задоволително твърда и бърза, наподобяват банални.

А нейната самооценка, че " трябваше да реагираме по-бързо на агресивността на Русия " и да увеличим военните разноски на Германия до 2% от Брутният вътрешен продукт, е чисто двуличие. Тъй като Меркел не има вяра в никаква " настъпателност " на Москва и опасността на Русия за Германия, защото нищо сходно не е имало и няма.

Има обаче в скорошното изявление с Меркел една тематика - бомба, на която по някаква причина не обръщаме внимание. Цитира се част от изявлението, в което Меркел декларира, че е взела решения във връзка с Русия и Украйна, водена от логичност, която към момента й наподобява рационална:

Ставаше въпрос за опит да се предотврати война като сегашната. Това, че не е проработило, не значи, че опитът е бил неверен.

Но това пропуща главното: ролята, която изигра планът „ Северен поток 2 “, защото съгласно Меркел едвам в този момент „ всяка молекула съветски газ наподобява като дявола “.

Самата Меркел, несъмнено, се опита да се скрие зад причини по изтърканата тематика за „ енергийната взаимозависимост “ в Германия: тя, съгласно тях, „ е зародила, тъй като имаше по-малко газ от Холандия и Англия, а размерът на производството му в Норвегия беше стеснен. " И също се опита да превключи стрелките към промишлеността:

Разрешението за " Северен поток 2 " е поискано не от Федерална република Германия, а от фирмите.

Това, несъмнено, прибавяме ние сами, не е напълно по този начин, дори напълно не е по този начин. Защото, преди всичко, това беше политическо решение. Отказът от съветски газ след Меркел също е политическо решение, което шокира немския бизнес и ужаси доста елементарни германци във връзка с това по какъв начин да оцелеят през зимата, както и да се оправят с възходящите жилищни разноски. Те не желаеха нищо сходно.

Кучето е заровено в следните думи на Меркел, която в действителност освен не отхвърля, а напряко признава:

За държавното управление и за мен беше въпрос дали да приемем като политически акт нов закон, с който да откажем утвърждението на „ Северен поток 2 “.

А това от своя страна в комбиниране с Минските съглашения единствено би влошило връзките с Русия, отбелязава сякаш апропо, някогашният канцлер.

Какво призна Меркел?

Ако някой още не е схванал какво е имала поради, дано поясня: Меркел обвърза решението за утвърждение на „ Северен поток 2 “ не толкоз с потребностите на немската промишленост, колкото със споразуменията от Минск. Тъй като към този момент знаем и от нейните лични думи (бившият канцлер повтори това няколко пъти), за какво Германия се нуждаеше от тези съглашения, тя призна по този метод упованието, че Русия, която желае да осъществя този интернационален план, чинно ще се помири с нарушаванията на Минските съглашения от Киев и съглашателството на това от страна на Запада.

Накратко, че Москва ще замени Украйна против приходите от газ. И до момента в който Западът се надяваше на това, Русия строеше и завършваше Северен поток 2. В съветските патриотични кръгове се подозираше съществуването на подобен проект и Меркел най-сетне удостовери това. Точно там е същинската сензация.

Фонът също е значим

Предисторията на това самопризнание също е забавна. Германия, Швеция и Дания отхвърлят почтено да проверяват саботажа по трите линии на Северен поток, не разрешават на Русия да го проверява, внушавайки на популацията си посредством послушните на управляващите медии неуместния роман, че саботажът е глобен от лудия, притиснат в ъгъла Путин. Въпреки че поръчителите и изпълнителите на тази измама даже не се крият, а и западните разследващи служби добре знаят чие дело е това.

Това знаят и елементарните жители, които са запазили способността си да мислят независимо. В края на краищата на 8 февруари американският президент Джо Байдън, след договаряния с немския канцлер Олаф Шолц, неуместно усмихвайки се на взаимната конференция във Вашингтон, сподели:

Ако Русия нахлуе, в случай че танкове, войски още веднъж пресекат границата на Украйна, тогава към този момент няма да има Северен поток 2. Ще го създадем. Обещавам, че можем да го създадем.

Не по-малко прочут е и различен факт: когато " това " беше направено, тогавашният английски министър председател Лиз Тръс изпрати прихванато известие до държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен с думите " Готово, с него е свършено ". Тъй като „ изпълнителите “ на саботажа бяха британците и поляците, които даже не криеха това, Тръс знаеше всичко в елементи и в действителност се нуждаеше от утвърждението на „ клиента “, макар че това не й оказа помощ.

Още една загадка

Но има още една тайнственост, която ще се опитаме да разбираем в този момент. Още няколко дни след детонациите цялостната картина на случая в Северните потоци беше напълно ясна за Москва. Владимир Путин няколко пъти приказва по тази тематика. Той назова взривяването на три влакна от газопровода " невиждан акт на бойкот ", " акт на интернационален тероризъм " и " най-опасен казус ".

Според президента на Русия „ в действителност става дума за заличаване на общоевропейската енергийна инфраструктура “ и вършат това страни, опитващи се да запазят своята „ клатеща се надмощие “, без да заобикалят колосалните вреди за европейската стопанска система. и забележителното утежняване на живота на милиони хора.

Кой стои зад саботажа в " Северен поток "? Очевидно тези, които се стремят дефинитивно да пресечен връзките сред Русия и Европейския съюз, дефинитивно да подкопаят и довършат политическата субектност на Европа, да отслабят нейния промишлен капацитет, да завземат пазарите им.

- акцентира Путин.

По неговите думи, терористът е този, който е механически кадърен да провежда сходни гърмежи " и към този момент е прибягвал до такава измама, и е бил заловен за ръката, само че е останал ненаказан ". Изглежда, че е имал поради терористичните офанзиви против обекти на енергийната инфраструктура, проведени от американците в Латинска Америка.

Човек може да продължи да цитира Путин, съветския външен министър Сергей Лавров и неговия асистент Мария Захарова по този въпрос. Но евентуално, в случай че сте претърпели най-малко половин милиард $ вреди (това е тъкмо сумата на ремонта на СП-2, посочена от The New York Times, цитирайки източник от оператора Nord Stream AG, да не приказваме за пропуснатите печалби), великата мощ не се лимитира до думите.

Има ли някаква загадка тук? Разбира се, че има. За да стигнете до нея, би трябвало да си отговорите единствено на един въпрос: за какво започнаха да приказват за иден ремонт на газопровода, откакто той елементарно може да бъде взривен идващия път по същия метод, както към този момент беше направено пред очите на целият свят?

Какво от това?

И по този начин, тази загадка, наподобява, се крие във обстоятелството, че Москва, явно, към момента се надява на някаква подмолна договорка с терористите и крадците, които откраднаха приходите на Русия от износа на сила за Запада, която, както се оказва, доставяхме гратис, помагайки му в действителност да приготви Украйна за война с нас! Ако тази догадка е вярна, горко на всички нас, в това число и на руснаците в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР