Бившият израелски премиер Бенямин Нетаняху, който беше натоварен да състави

...
Бившият израелски премиер Бенямин Нетаняху, който беше натоварен да състави
Коментари Харесай

Нетаняху обяви, че е успял да състави правителствена коалиция в Израел

Бившият израелски министър председател Бенямин Нетаняху, който беше претрупан да сформира ново държавно управление, разгласи, че е съумял да образува коалиция, предадоха международните организации.

Нетаняху е споделил по телефона на президента Ицхак Херцог, че е съумял да сформира държавно управление. Лидерът на консервативната партия „ Ликуд “ е направил известието малко преди в среднощ да изтече крайния период, избран от президента за сформиране на държавно управление. „ Ликуд “ разгласява видеоклип с Нетаняху, който се усмихва, и запис на телефонния диалог.

„ Исках да разглася пред Вас, че с помощта на изумителната социална поддръжка, която получихме на изборите, съумях да сформира държавно управление, което ще се грижи за всички жители на Израел “, съобщи Нетаняху.

Той направи известието след седмици ненадейно тежки договаряния с съдружните му сътрудници, включващи религиозни и крайнодесни партии.

На изборите на 1 ноември Нетаняху и неговите съдружници си осигуриха болшинство от 64 места в 120-членния парламент.

Сформирането на обединението приготвя почвата за завръщането му на власт отпред на най-дясното държавно управление, което Израел е имал до момента, показва Асошиейтед прес.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР