Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира пред Sportal.bg

...
Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Георги Илиев определи положителното и отрицателното на Българска армия

Бившият изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев разяснява пред Sportal.bg настоящи тематики от Борисовата градина. Бизнесменът дефинира някои позитивни и някои негативни неща, свързани с клуба на Гриша Ганчев. Ето какво сподели Майкъла:

" Има и положително, и неприятно. Нормално е. Доброто е, че ЦСКА има притежател, който дава заплати в клуба. Добро е, че през този сезон имаме по-добър тим от Лудогорец, ние сме главният им съперник. Загубихме обаче доста точки от обикновени тимове, само че нека станем първенци! Добре е, че върви подготовката за нов стадион, само че не съм уверен, че това може да стане в околните пет години, само че дано има придвижване.

Не е добре обаче, че сменихме осем треньора за седем години. Стойчо е добър вид, ЦСКА може единствено да завоюва от това, само че доста постоянно се сменят треньорите. Смениха се петима шефове на школата - и това е неприятно. Не излизат фрагменти от школата, на стадиона не е направена нито една инвестиция. Харесва ми, че направиха Панчарево. Прекрасно. На хубавото не можеш да кажеш, че е неприятно. Не е добре, че на мач на ЦСКА идват по 700-1000 души.

Не е добре, че има разцепление сред почитателите, някои не одобряват преименуването на Етрополе на ЦСКА и взимането на лиценза на Литекс. Имам познати, които не го одобряват. Можеше да се оздрави ПФК ЦСКА АД, и до момента се дават пари, а несъмнено ще се заплащат и още. Така обаче е решил притежателят, той дава парите и поръчва музиката. Може би са го подвели тогава.

Какво значи да обичаш ЦСКА? Когато купуваш една компания, купуваш пасиви и активи. Когато отговорностите към някогашните футболисти влизат в пасивите, би трябвало този, който се заема, да ги заплати. Трябва да имаш положителни консултанти по договорката. ЦСКА да извади договорите на всички, да забележим кой какво е подписвал и кой е вкарал клуба в такива отговорности. В Левски е същото. Нека се види кой е. Когато докарат някой противоречив футболист, треньорът да излезе и да каже: " тези футболисти не ги желая, само че притежателят може да си ги купи ". Но след това " Титан " си отива, а отговорностите остават да тежат на ЦСКА. Това е бизнесът.

При Гриша Ганчев няма такива контракти към този момент, той не натоварва ЦСКА с футболисти с такива контракти. Това е позитивно. ЦСКА ми е на сърце повече, в сравнение с всички там. Аз съм младеж на ЦСКА, ставал съм първенец, побеждавали сме Ливърпул, Байерн, Монако, Реал Сосиедад за КЕШ.

Левски от дълго време трябваше да е банкрутирал и щеше да е банкрутирал, в случай че не бяха почитателите. Те обаче в никакъв случай няма да позволен Левски Карлово да се преименува на Левски София и да пристигна на " Герена ". Защо почитатели на ЦСКА не застанаха тогава и не споделиха, че желаят да се избави достоверния ЦСКА и че ще стартират да се събират пари? Нито един не го сподели. Това е действителността, истината боли.

Тази година е шансът ЦСКА да стане първенец. Съвет към почитателите: да си купуват билети и да вървят на стадиона. Дали аз си закупувам билети? Купувам си място в ложата и съм основал ложа. Аз съм вложил в ЦСКА! Няма различен изпълнителен шеф, който да е извадил лични пари да направи нещо на " Армията ". И в никакъв случай не съм ги желал тези пари от ЦСКА. Имам го писмено, фактури, а вие го виждате на стадиона действително - облицовката на бранша, VIP-а, тв приемници, дивани, фотьойли и така нататък Всичко това е мое. " Титан " даде единствено 200 000 лв..

Не съм ощетил клуба с нищо, имам автограф единствено за двама футболисти - Ивайло Чочев и Венцислав Василев. Не е правилно, че с мениджъра на Чочев сме щели да стигнем до пердах, аз бях договорил всичко със притежателя на Етрополе Емил Димитров, можете да го попитате. Той ми прати шефа на клуба, пристигнаха в моя офис, подписахме, Полковника си свърши добре работата, не сме имали проблеми. В моя офис в никакъв случай не е имало стъклени маси, подписахме контракта, не е имало проблем.

Никога не може да има обединяване сред ЦСКА и ЦСКА 1948 при притежатели Гриша Ганчев и Цветомир Найденов. Ако Ганчев напусне ЦСКА, може да се случи. Само тогава. Добре е, че Найденов взе в неговия клуб хора като Ради Здравков, Томанов, Спас Джевизов. Човекът им даде работа, да се устоят. Това не значи, че не обичат ЦСКА. Това са хора отписани от ЦСКА, все едно в никакъв случай не са играли в ЦСКА.

Това също е част от негативното. Махат от историята огромни фигури: Данчо Лечков също все едно не е бил в никакъв случай в ЦСКА, Любо Пенев също, когато не е на работа в клуба. Пламен Марков беше шеф, къде е в този момент? Сред легендите се поставят хора, които в никакъв случай не са ставали първенци с ЦСКА. Това е историята на ЦСКА, не може да бъде изменена. Най-доброто показване на ЦСКА е по наше време с Аспарух Никодимов, Пенев и Стоян Йорданов. Хубави или неприятни - това е. Всички сме от ЦСКА и сме зад Гриша Ганчев, тъй като той е спасението на ЦСКА сега ".

На Свети Валентин поведи с 1:0. За концепциите ще помогнем ние, мъжка взаимност, знаеш си. Виж тук нашите оферти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР