Бившият изпълнителен директор на ПФК Левски Ивайло Ивков беше специален

...
Бившият изпълнителен директор на ПФК Левски Ивайло Ивков беше специален
Коментари Харесай

Иво Ивков: Поколението от САЩ'94 и чувството им за безнаказаност доведоха нещата до тук

Бившият изпълнителен шеф на ПФК Левски Ивайло Ивков беше специфичен посетител в студиото на предаването " Арена спорт ", като главната тематика в неговото изявление беше протичащото се в " синия " клуб. Ивков въпреки всичко не пропусна да разяснява и проблема с футболните ексцесии от четвъртък вечер по улиците на София, както и ориста на управлението на БФС.


" Нямам какво да допълня по тематиката, чух предходните ви посетители (Валентин Михов и Лъчезар Танев). Аз не мисля, че случилото се е толкоз срамkо, тъй като когато има митинг това демонстрира, че една страна е демократична и хората имат гражданска позиция. Когато има митинг на футболни агитки, е обикновено да има и грозни подиуми. Считам, че нашата полиция не е подготвена за такива събития и много постоянно надвишава използването на мощ там, където не би трябвало. За футболния съюз... аз бях при вас преди години, когато Боби беше в оставка, само че управляваше скритом и тогава споделих, че сме още в родово-общинен строй във футбола. Никой не ми повярва, а след година и половина той се върна. Ние сме страна на парадоксите. В момента всичко е ясно - когато пада един човек, всички са се затичали да го ритат, ние сме царе в това. Когато трябваше да се предотвратят тези неща, като че ли никой не ги виждаше ", стартира Ивков

Обръщайки тематиката към Левски, единият от някогашните ръководители в клуба непосредствено упрекна мажоритарния притежател Наско Сираков в изнасяне на погрешна информация, че по неговото време " сините " са били натрупали невижданите над 4.5 млн. лв. задължения към Национална агенция за приходите.

" Не е вярна тази цифра, само че вие представяте ли си президента на клуба да излезе и да каже, че изпълнителният му шеф е натрупал някакъв дълг към Национална агенция за приходите? Няма да ви помогне омразата против мен. Предупредих ги, че под тяхно управление Левски се е запътил в мрака. Натрупаното обвързване през 2022-а година е 1 473 000 лв.. Умножете 18-19 месеца по 30 дни по 2500 лв. дневно лихви... още 1,5 млн. Това прави ли 4,5 млн? Но даже по този начин да е работата на притежателя е да обезпечи бюджета на клуба, а функционалностите на изпълнителния шеф са напълно други. Когато с Мъри поехме оперативното ръководство, клубът беше с 4 неизплатени заплати и нестимулирани хора. Чудехме се по какъв начин да освободим футболистите, без да им изплащаме компенсациите и дружно свършихме отлична работа. Изведнъж в този момент намерихме провинен за Национална агенция за приходите. Седем месеца си мълчах, само че знаех, че Левски отива към дъното, тъй като познавам хората и кухнята. Те не могат да ръководят футболен клуб ", съобщи Ивков.

" Хората не му имат вяра към този момент на Наско Сираков. Аз пристигнах в Левски като почитан юрист със 17-18-годишна кариера в УЕФА, с цел да си спася обичания клуб. Ние с Мъри Стоилов трябваше да сме оперативното ръководство, а той да ни показва грешките. Седем месеца по-късно предстоящо клубът потегли надолу поради тръгването на Станимир Стоилов, несъмнено, тъй като той е знамето и сърцето на Левски през 21-и век. " Няма незаменими хора ", споделят те, само че има мъчно заменими. Всички ние може да си отидем и Левски да остане, само че въпросът е по какъв начин съществува? На командно дишане или там, където го беше повел Мъри. Тримата тръгнахме дружно, а в този момент още веднъж се вършим на счетоводители. Каня Наско Сираков с помощниците му на спор, с цел да приключим, тъй като ставаме смешни. Клубът към този момент върви надолу. Но оставете ме мен, не може ти да приказваш против Стоилов, който в границите на бюджета направи нов тим ", продължи той.

Бившият изпълнителен шеф на " сините " разкри още, че актуалният спад във формата на отбора за него е била предстояща на фона на раздялата със Станимир Стоилов преди няколко месеца и също така се върна към абсурда с изпратените предложения за част от състезателите на тима, споделяйки, че към оня миг Левски е имал късмет да почисти цялата главница към Национална агенция за приходите.

" Поколението от Съединени американски щати 1994 и възприятието им за безотговорност доведоха нещата до тук. Тези хора живеят в един фиктивен свят и не си дават сметка, че доста хора гледат на тях като на футболни ръководители. Къде се доказахте? В кой интервал без Мъри господин Сираков ръководеше добре Левски? Предрекох спада на клуба, тъй като такива са действителностите. Костов бил успокоил играчите и по тази причина играели заплашителен футбол. Напротив. Стоилов имаше бистър състав, от който изискваше по време на тренировките и си носеше отговорността, до момента в който в този момент след всяка загуба имаме провинен. Да ме прости Костов, само че той си сподели, че най-големият му триумф в кариерата е баражът с Айнтрахт. Нека да забележим биографията на Мъри... обстоятелствата приказват. Оставете ни намира. Ние си тръгнахме, а аз споделих, че не желая да ставам очевидец по какъв начин обичаният ми клуб бива превземан от персонални и корпоративни ползи. В момента в Левски никой не приказва за неплатежоспособност ", разяснява синът на " синята " легенда Кирил Ивков.

" Ние оставихме тим на стойност 25 милиона, а друг, който заварихме. И най-после стигаме до покупко-продажбите за футболистите. Нали ви демонстрирах офертите. Аз споделих на Национална агенция за приходите, че Левски ще си изплати дълга до две години. Да, бавихме вноските, само че създадохме футболния бизнес в клуба - конвертируем тим, купа и невиждани потоци от доходи. На Национална агенция за приходите обясних по какъв начин в три стъпки бихме могли да си погасим дълга. Първо, в случай че влезем в групите на евротурнирите. Второ, Левски да бъде взет от задграничен вложител... дори имахме среща с доста огромно име. А в краен случай щяхме просто да разпродадем целия тим и да го изградим отначало. Направихме по този начин, че с офертите за двама футболисти и с малко помощ от почитателите щяхме да почистим цялата главница към Национална агенция за приходите, откакто изчистихме над 5 милиона отговорности към някогашни играчи и треньори. Това са неопровержими обстоятелства ", приключи Ивайло Ивков, който бе безапелационен, че няма да се завърне в Левски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР