Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се

...
Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се
Коментари Харесай

Боршош отказа да се яви пред депутатите, били пристрастни и необективни

Бившият изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош отхвърли да се яви на днешното съвещание на Временната комисия в Народното събрание, която изследва по какъв начин са харчени целевите средства за ремонта на двореца поради идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Новината заяви самият Боршош в профила си във Facebook. " Някои от членовете на комисията си разрешиха преднамерени и крайни изявления доста преди аз да бъда изслушан в комисията ", написа ексшефът на НДК, разследван от прокуратурата за непозволено изхарчени 17 млн. лева, предопределени за ремонта.

Боршош напомня, че комисията е почнала работа на 6 юли и от този момент е провела четири съвещания " по проблем и условия, изискващи разглеждането на голям размер документи и запознаването с голям брой обстоятелства и гледни точки ".

Той показва мнение, че " решенията, взети в такива къси периоди и в изискванията на медиен напън, не могат да бъдат безпристрастни и справедливи ".

Той показва подозрения в добросъвестността и непредубедеността на някои от членовете й, а също така позволява, че всички обстоятелства ще се изяснят в границите на правосъдния развой, откакто прокуратурата му е повдигнала обвиняване.

" Всички обстоятелства и изказвания към този момент ще се обясняват в съда и по тази причина позволявам, че явяването ми пред комисията може да се употребява и за други цели, а освен за изясняване на истината ", написа Боршош. И добавя, че ще даде на депутатите писмени причини.

На днешното съвещание се чака да бъдат изслушани някогашният вицепремиер по българското председателство Деница Златева, някогашни членове на борда на НДК, както и сегашният изпълнителен шеф Ангел Митев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР