Бившият изпълнителен директор на крипто Сам Банкман-Фрайд се яви в

...
Бившият изпълнителен директор на крипто Сам Банкман-Фрайд се яви в
Коментари Харесай

Процесът срещу FTX крипто измами на Сам Банкман-Фрайд започва в Ню Йорк

Бившият изпълнителен шеф на крипто Сам Банкман-Фрайд се яви в съд в Ню Йорк, когато процесът му за измами стартира с встъпителни причини и свидетелски показания.

Прокурорите споделиха на съда в сряда, че някогашният началник на FTX е откраднал милиарди от клиенти и вложители, с цел да „ извърши машинация в голям мащаб “.

Неговите юристи отхвърлят ​​всички обвинявания, заявявайки, че по този начин нареченият „ крипто крал “ е „ фанатик по математика “, който е работил „ добросъвестно “.

Очаква се хитовият развой да продължи към шест седмици.

Синът на професори по право в Станфорд, господин Банкман-Фрайд стана прочут след основаването на FTX, в миналото една от най-големите тържища за криптовалута в света, през 2019 година

Той се трансформира в един тип крипто представител във Вашингтон, прочут с къдравата си изтривалка, спонсорството на спорта и с любовта си със звезди.

Всичко, което би трябвало да знаете за Проучване на Сам Банкман-Фрайд

Тъй като пазарите за цифрови валути се утежниха през 2022 година, той се намеси като избавител за по-малките компании, което му завоюва прозвището „ Кралят на крипто “. < /p>

Но няколко месеца по-късно той беше задържан и упрекнат в машинация, откакто FTX банкрутира и милиарди бяха оповестени за изчезнали.

31-годишният мъж е упрекнат в кражба на милиарди посредством електронни измами и пране на пари, което съставлява едно от най-големите финансови закононарушения в историята на Съединени американски щати.

Той е изправен пред десетилетия затвор, в случай че бъде приет за отговорен.

Процесът стартира в сряда, откакто 12 правосъдни заседатели и шестима заместници бяха определени от група от 45 души.

Прокурорите споделят, че господин Bankman-Fried е взел повече от $10 милиарда (£8,2) от нищо неподозиращи клиенти на FTX и че неговото благосъстояние и власт са били „ построени върху неистини “.

" Той извършваше солидна машинация и вземаше милиарди долари от хиляди жертви ", сподели прокурорът Тейн Рен.

" Той наля пари - пари на други хора - в личните си вложения, с цел да се опита да стане още по-богат ", добави той.

господин Bankman-Fried призна в изявленията за медиите, че е имало неприятно ръководство във компанията, само че отхвърли да е присвоил каквито и да било средства.

" Нямаше кражба ", неговият юрист Марк Коен отвърна по време на встъпителните думи на отбраната.

" Сам не е измамил никого. Сам не е имал желание да измами никого. Сам е работил добросъвестно. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР