Бившият изпълнителен директор на фармацевтичната компания Lilly USA Алекс Азар

...
Бившият изпълнителен директор на фармацевтичната компания Lilly USA Алекс Азар
Коментари Харесай

Бивш шеф на фармацевтичен гигант е изборът на Тръмп за здравен министър

Бившият изпълнителен шеф на фармацевтичната компания Lilly USA Алекс Азар бе номиниран за здравен министър на Съединени американски щати, откакто Том Прайс стана следващият кадър на президента Доналд Тръмп, напуснал администрацията.
50-годишният Азар е бил президент на Lilly USA – най-големият клон на фармацевтичната компания Eli Lilly and Company, до януари тази година, когато е подал оставка, с цел да стартира личен бизнес в областта на здравното консултиране.
" Вашингтон пост " го разказва като " прагматичен избор ", " фигура от върхушката с известност на реакционер и систематичен правист ". Той е неприкрит критик на здравната промяна " Обамакеър ". Между 2001 година и 2007 година е бил първо консултант в министерството, а по-късно зам.-министър, преди да се причисли към Eli Lilly.
В Конгреса тече пети следващ опит за анулация на Обамакеър, откакто предходните четири се провалиха, макар че партията на Тръмп има болшинство и в двете камари.
Ако номинацията на Азар му бъде утвърдена, под негов надзор ще бъдат Агенцията за храните и медикаментите, под чиято регулация попадат и фармацевтичните компании.
Прайс подаде оставка, откакто бе махленски, че е употребявал за пътуванията си частни самолети, платени с над 1 млн. $ от парите на данъкоплатците.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР