Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че е бил ключовият

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че е бил ключовият
Коментари Харесай

Берлускони си приписа заслугата за края на Студената война... през 2002 г.

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони съобщи, че е бил основният проектант зад края на Студената война, съобщи " Ройтерс ".

" Когато бях в държавното управление през 2001 година, споделих обществено, че желая да се постави завършек на Студената война, която продължаваше 50 години и бе извънредно изтезание ", съобщи водачът на дясноцентристкия блок в страната.

Изказването му евентуално ще изненада множеството историци, съгласно които краят на Студената война е сред рухването на Берлинската стена през 1989 година и разпадането на Съветския съюз през 1991 година Берлускони обаче твърди, че тя е свършила през май 2002 година на срещата на върха на НАТО, на която той бе хазаин покрай Рим и на която участваха тогавашният американски президент Джордж Буш и съветският му сътрудник Владимир Путин.

" И аз реализирах триумф (в слагането на завършек на Студената война), тъй като тук в Рим, при (въздушната база) " Пратика ди Маре " през 2002 година убедих Джордж Буш и Владимир Путин, употребявайки всичките си умения за другарски връзки, да сложа завършек на Студената война ", сподели Берлускони.

По думите му това се е случило с " подписването на контракт с НАТО, който планува съдействие сред Руската федерация и НАТО в доста браншове, започвайки от трафика на опиати и оръжия ". Срещата приключи с декларация за връзките сред НАТО и Русия, включваща механизми за съвещания и съдействие.

Очаква се консервативният съюз на Берлускони " Форца Италия " ( " Напред, Италия! " ) с десните му сътрудници - " Северна лига " и " Италиански братя " - да завоюва най-вече места на изборите на 4 март, само че съгласно социологическите изследвания най-вероятно няма да получат задоволително гласове, с цел да имат болшинство в Народното събрание.

81-годишният Берлускони, който управлява четири държавни управления сред 1994 и 2011 година, постоянно твърди, че по време на неговото ръководство Италия е била по-уважавана в интернационален проект, в сравнение с при лявоцентристките обединения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР