Бившият италиански премиер Силвио Берлускони направи формалното си завръщане на

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони направи формалното си завръщане на
Коментари Харесай

Берлускони се завръща в политиката с искане за "повече Европа"

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони направи формалното си завръщане на италианската политическа сцена, като насочи проевропейски послания на фона на възходящата вълна на евроскептицизъм на Стария континент.

" Предсказваме огромна победа за десните центристи ", сподели 81-годишният Берлускони в тирада край Рим, с която на процедура разгласи, че неговата партия " Форца Италия " ще е част от предизборната акция, съобщи " Ройтерс ". Бившият министър-председател, който беше заставен да подаде оставка през 2011 година и попадна под прицела на правораздаването, сподели, че желае повече, а не по-малко Европа и че е нужна по-силна интеграция в защитата, външната политика, индустриалните и финансовите политики. " Не мисля, че може да напуснем еврозоната ", сподели той и съобщи, че реториката против единната европейска валута се чува по-малко, колкото повече наближава вотът.

По-рано това лято Берлускони, който претърпя сърдечна интервенция предходната година, сподели, че чака точния миг да се завърне в италианската политика. Той няма право да се кандидатира за изборни длъжности до 2019 година поради присъдата от 2013 година, когато беше приет за отговорен за данъчни измами. През ноември обаче съдът ще преглежда обжалването, направено от него на това решение. " Очаквам, че Европа изцяло ще възвърне достойнството ми... Но (независимо какво стане в съда) аз ви давам обещание, че ще съм част от изборната акция ", сподели той в неделя.

Сред уговорките на партията, в случай че завоюва властта, биха били въвеждането на плосък налог и премахването на налог завещание, както и увеличение на минималните пенсии и въвеждане на пенсии за домакините.

Парламентарните избори в Италия се чака да се проведат не по-късно от май следващата година. Скорошни изследвания демонстрират, че Берлускони може и да е почнал да се възвръща от краха, който претърпя политическата му кариера от 2011 година насетне. " Форца Италия " на четирикратния министър председател дружно с обичайните си съдружници от " Северна лига " и още една консервативна партия има поддръжка от общо 35 на 100 съгласно скорошно изследване и това отрежда на обединението водещо място.

В неделя обаче той загатна, че е песимистичен за опцията водачът на " Северна лига " Матео Салвини да стане министър председател. " Винаги сме уважавали концепциите им, само че създадохме пространството вдясно от центъра и постоянно сме били водачът, привеждал стратегиите в деяние ", сподели Берлускони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР