Бившият италиански нападател Джанлука Виали почина на 58-годишна възраст. Футболистът,

...
Бившият италиански нападател Джанлука Виали почина на 58-годишна възраст. Футболистът,
Коментари Харесай

Почина Джанлука Виали - бившият нападател на Италия, Челси и Ювентус

Бившият италиански нападател Джанлука Виали умря на 58-годишна възраст. Футболистът, който играза " Челси " и " Ювентус " по време на звездната си кариера, се лекуваше от рак на панкреаса.

Новината за гибелта му беше доказана от Италианската футболна федерация в петък. Преди няколко седмици беше оповестено, че Виали ще се отдръпна от ролята си на началник на делегацията в тима на Италия, с цел да се концентрира върху лекуването си от рак на панкреаса.

Италианецът стартира кариерата си в родния си клуб Кремонезе, по-късно играе в Серия А за " Сампдория " и " Ювентус ". С „ бианконерите “ Виали печели Серия „ А “, Купата на Италия, Шампионската лига и Купата на УЕФА. В интервала 1985-1992 година играе за националния тим на Италия, с който има 59 участия и 16 маркирани гола.

Приключва кариерата си като управител на " Челси ", като извежда лондонския клуб до купите в Купата на Англия, Купата на лигата и Купата на носителите на национални купи (КНК).

През 2018 година Виали разгласи, че е преодолял едногодишна борба с рак на панкреаса, само че през декември 2021 година заболяването се е върнала.

" Джанлука беше превъзходен човек и оставя празнота, която не може да бъде запълнена. До последно се надявах, че той ще успее да направи още едно знамение. И въпреки всичко се укротявам с мисълта, че това, което той направи за италианския футбол, в никакъв случай няма да бъде забравено ", съобщи президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР