Бившият италиански лидер Силвио Берлускони е все по-вероятно да се

...
Бившият италиански лидер Силвио Берлускони е все по-вероятно да се
Коментари Харесай

Десноцентристките партии в Италия искат Берлускони да се кандидатира за президент

Бившият италиански водач Силвио Берлускони е все по-вероятно да се кандидатира на започващите този месец избори за президент, откакто десноцентристките партии в Италия се сплотиха към кандидатурата му, съобщи ДПА.
Още по темата
Манфред Вебер, консервативният немски политик, който оглавява Европейската национална партия (ЕНП), също поддържа Берлускони. Паневропейската ЕНП е формирана от консервативни и десноцентристки партии от целия континент.

" Като водач на ЕНП поддържам Берлускони като претендент за президент на републиката, тъй като той е посочил, че има компетенциите, с цел да заеме поста ", сподели Вебер пред италианското издание " Кориере каузи сера ".

В Италия президентът се избира от депутатите, сенаторите и представителите на 20-те района на страната.

За да завоюва, е нужно да събере болшинство от две трети от гласовете на първите три тура от гласуването. На четвъртия е задоволително цялостно болшинство. Първият тур е плануван за 24 януари.

Водещите представители на няколко десни партии се събраха в петък вечерта във вилата на Берлускони в Рим. Депутатите от консервативната партия " Форца Италия ", крайнодясната " Лига ", крайнодясната " Италиански братя " и други се сплотиха към мнението, че 85-годишният Берлускони е верният човек за президент.

По-късно те обявиха, че той има " престижа и опита, които страната заслужава и които италианците чакат " в сегашната сложна обстановка.

Междувременно водещи леви депутати разкритикуваха желанието му да се кандидатира. Джузепе Конте, който оглавява популисткото придвижване " Пет звезди ", дефинира кандидатурата му като " невъобразим вид ".

" Личността на президента на републиката би трябвало да има огромен и неоспорим честен престиж. Не мисля, че Берлускони може да се похвали, че дава отговор на тези условия ", написа в Туитър левият политик Лоредана де Петрис.

Берлускони, който беше министър-председател три пъти, беше съден за корупция по спекулация, станала известна като " Рубигейт ". Той беше съден и за подкупване на очевидци и музикант по отношение на неговите " бунга-бунга празненства " с млади дами, само че предходната година беше оневинен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР