Бившият иконом на принцеса Даяна Пол Бърел получи публично извинение

...
Бившият иконом на принцеса Даяна Пол Бърел получи публично извинение
Коментари Харесай

Бившият иконом на принцеса Даяна получи обезщетение от Мирър за подслушване на телефона му

Бившият иконом на принцеса Даяна Пол Бърел получи обществено опрощение и обезщетение от издателя на таблоида " Мирър " за хакването на телефона му и многократното навлизане в персоналния му живот, оповестяват Франс прес и ДПА.

Бърел, другар и поддръжник на Даяна, принцесата на Уелс, заведе дело против медийната група " Мирър Груп Нюзпейпърс " (MGN), откакто беше набелязан от частни детективи, инструктирани от издателя, и бяха прихванати гласовите му известия.

Пред Върховния съд в Лондон медийната група пое отговорност за хакерските офанзиви сред 1995 и 2008 година, по време на развода на Лейди Ди и сегашния крал Чарлз Трети и дълго след гибелта на принцесата през 1997 година в автомобилна злополука в Париж.

Поднасяйки откровените извинения на клиента си, юристът на медийната група призна " страданието, породено от приемането на персонална информация и достъпа до гласовата му поща ". Той сподели още, че издателят на " Мирър " дава обещание " в никакъв случай повече да не подхваща сходни дейности ".

Размерът на изплатеното на Пол Бърел обезщетение не се показва, предава Българска телеграфна агенция.

Британската преса беше разтърсена при започване на века от голям скандал с нелегално подслушване на телефони, който докара до закриването на " Нюз ъв дъ Уърлд " през 2011 година През 2015 година в. " Мирър " беше наказан да заплати рекордни компенсации на редица известни персони.

" Между 1995 година и 2008 година ищецът е бил обект на посягане от страна на ответника, защото е бил непосредствен другар и доверено лице на принцеса Даяна, а след това и поради ролята му в публичната сфера след отдръпването му от кралското семейство ", сподели Франсис Ленард, юристът на Пол Бърел.

Той уточни и резултатите от противозаконните дейности, приети от таблоида: " Докато Даяна беше жива дейностите на обвинения доведоха до утежняване на връзките сред Бърел и принцесата, защото тя неправилно смяташе, че в пресата изтича извънредно сензитивна персонална информация ".

Подслушването е влошило и връзките му с неговата отбрана, когато Пол Бърел беше упрекнат в кражба на стотици персонални движимости на Даяна след гибелта й - обвинявания, по които той беше оневинен.

Освен че са подслушвали гласовата му поща, от в. " Мирър " най-малко три пъти са наемали частни детективи, с цел да получат информация от някогашния камериер, уточни още отбраната му. Това е довело до публикуването на " голям брой публикации по отношение на ищеца, произлизащи от нелегално получена информация, които са засегнали съществено неговата известност ", по думите на юрист Ленард.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР